Uuden-Seelannin naisten maajoukkueen puolustaja Meikayla Moore pelasi sunnuntaina ottelun, jonka hän haluaisi varmasti unohtaa mieluiten nopeasti. 25-vuotias Moore teki peräti kolme omaa maalia harjoitusottelussa USA:ta vastaan ennen kuin hänet vaihdettiin pois kentältä. Maalit syntyivät oikealla jalalla, vasemmalla jalalla ja päällä.

Moore ohjasi ensin Sophia Smithin keskityksen jalallaan omaan maaliin viidennellä minuutilla. Heti seuraavalla minuutilla pallo meni oman maalivahdin selän taakse hänen päästään. USA:n Catarina Macarion pusku oli menossa ohi maalin, mutta kimposikin Mooren kasvoista maaliin. Moorella ei ollut minkäänlaista reaktioaikaa tilanteeseen.

”Kun sataa, niin sataa kaatamalla”, totesi ottelun selostaja, kun Moore viimeisteli 36. minuutilla ikävän ”hattutemppunsa”. Nyt hän yritti katkaista Margaret Purcen poikittaissyöttöä, ja taas pallo meni hänen jalastaan omaan maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin Moore otettiin vaihtoon, ja hänet korvattiin Rebekah Stottilla.

Ottelu päättyi lopulta USA:n 5-0-voittoon Ashley Hatchin ja Mallory Pugh’n onnistuttua maalinteossa. Peli oli Yhdysvalloissa pelattavan SheBelieves Cup -harjoitusturnauksen toisen kierroksen ottelu. Ensimmäisessä pelissään USA oli pelannut 0-0-tasapelin Tshekin kanssa. Turnauksen neljäs maa on Islanti.

Meikayla Moore on kokenut pelaaja, jolle A-maaottelu oli jo uran 48:s. Hän on pelannut Euroopassa vuodesta 2018 lähtien, ja edustaa nykyisin Liverpoolia, jonne siirtyi vuonna 2020.

Moore pelasi MM-kisoissa vuonna 2015, ja olisi pelannut myös vuonna 2019, ellei olisi saanut akillesjännevammaa juuri ennen kisoja. Hän huilasi akillesjännevamman takia yli seitsemän kuukautta, mutta pelasi taas täydet joukkueensa minuutit Tokion olympialaisissa viime vuonna. Uusi-Seelanti järjestää seuraavat, vuoden 2023 MM-kisat yhdessä Australian kanssa, joten arvoturnauspelejä on luvassa lisääkin.

Mooren kolme omaa maalia ovat nähtävissä alla olevassa twiitissä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

oddschecker

@oddscheckerUS
Not great 😬

New Zealand’s Meikayla Moore has a hat trick against the US…of own goals. 🥴

(via @USWNT)

Meikayla Moore oli syvästi pettyneen näköinen, kun hän istahti vaihtopenkille epäonnisen hattutemppunsa ja vaihtoon ottamisensa jälkeen. Uuden-Seelannin päävalmentaja Jitka Klimková halasi häntä lohdutukseksi, ja tuki suojattiaan myös pelin jälkeen.

– Jokaisella, joka on pelannut jalkapalloa millä tahansa tasolla, on mahtavia otteluita ja rankkoja pelejä. Tänään ”Mousella” (Moore) oli rankka työpäivä, Klimková kommentoi uusiseelantilaisen Stuffin mukaan.

– Tietysti hän on surullinen ja pettynyt, mutta olemme hänen tukenaan. Me tiedämme, kuka hän on ja kuinka mahtava pelaaja hän on. Tuemme häntä niin paljon kuin mahdollista.

– Sanoin hänelle, että me kaikki tiedämme, kuinka mahtava pelaaja hän on, eikä siitä ole epäilystäkään. Hän on hyvä toppari, puolustuksellisesti vaikea voitettava, mahtava pääpelaaja ja mahtava syöttäjä. Sellainen hän on, ja se hänen täytyy pitää mielessään. Se minun täytyy toistaa hänelle usein.

Ottelua Sky Sportsille kommentoineet Uuden-Seelannin entiset maajoukkuepelaajat Annalie Longo ja Rosie White kyseenalaistivat ratkaisua ottaa Moore vaihtoon jo ennen taukoa.

– Tuollaista ei näe jalkapallossa koskaan. Se on pelaajalle rankkaa, ja minun käy Meikaylaa sääliksi, Longo totesi.

– Jitka teki vähän kyseenalaisen päätöksen vaihtaa hänet pois ennen taukoa. Minä olisin pitänyt hänet kentällä taukovihellykseen asti, ja tehnyt vaihdon vasta sitten. Emme kuitenkaan koskaan tiedä, miltä pelaajasta tuntu. Meikayla saattoi olla ilmaissut kentän laidalle: ”Minulle riitti, enkä enää koe oloani hyväksi kentällä”.

– Emme tiedä, mitä kentällä tapahtuu, ja hän saattoi pyytää vaihtoa itse.

White toivoo, että Moore toipuu karmeasta illastaan nopeasti.

– Se oli hänelle todella raakaa, ja vaihtoon ottaminen sirotteli suolaa haavoihin. Jo yksi oma maali saattaa olla henkisesti kovaa. Kolmen oman maalin jälkeen jaloille ei oikein enää nousta, joten kova päätös oli pakko tehdä. En tiedä, olisiko sillä ollut eroa, jos vaihto olisi tapahtunut vasta tauolla. Toivottavasti Moore ottaa tästä isosti oppia, White lisäsi.

Lähteet: Guardian ja Stuff