Helmarit koki keskiviikkona suurimaalisimman tappionsa lähes viiteen vuoteen, kun Ranska otti selkeän 5-0-voiton Suomesta maiden ensimmäisessä ottelussa neljän maan Tournoi de France -harjoitusturnauksessa. Suomi ei saanut pelissä yhtään laukausta kohti maalia, teki yhden oman maalin ja päästi kolme maalia Ranskan kulmapotkuista.

Selkeästä tappiosta huolimatta päävalmentaja Anna Signeul tuli haastattelupisteelle hyvin positiivisin mielin. Signeulin haastattelu julkaistiin Helmarien Twitter-tilillä.

– Tämä oli todella hyvä peli meille. Tulimme tänne hakemaan kolmea todella kovaa ottelua, Signeul aloitti.

– Monet pelaajistamme ovat tulleet juuri takaisin. Minusta esityksemme oli hyvä. Monet yksilöjutut olivat hyviä, ja myös joukkueen suoritukset olivat hyviä. Monet pelaajamme tulivat hyvin sisään penkiltä. Aistin korkeaa intensiteettiä.

– Ranska pelasi ehdottomasti parhaalla joukkueellaan. He eivät peluuttaneet B-joukkuettaan, vaan aloittivat parhaalla avauskokoonpanollaan. Sekin osoittaa, että he kunnioittivat meitä suuresti.

Suomen viittä takaiskumaalia ruotsalaisvalmentaja piti harmillisina.

– Valitettavasti teimme oman maalin ja virheen omassa boksissamme. Lisäksi he tekivät kolme puskumaalia. Ranskalla onkin maailman parhaita pääpelaajia, Signeul sanoi ja tarkensi tarkoittavansa etenkin ulottuvaa topparilegendaa Wendie Renardia.

– On hyvä, että nämä asiat tapahtuvat nyt, sillä juuri niistä tulemme oppimaan. Ottelussa oli kuitenkin hyvin paljon positiivista. Voimme oppia tästä. EM-kisoihin on aikaa neljä kuukautta ja seuraavaa peliä ennen kaksi välipäivää.

– Tämä on pelaajille mittaamattoman arvokas kokemus, sillä intensiteetti oli niin paljon korkeampi kuin se, mihin he ovat seuroissaan tottuneet, Signeul päätti.

Helmarit

@HelmaritFI
Päävalmentaja Anna Signeulin kommentit Ranska-ottelun jälkeen.

#Helmarit #MeOlemmeSuomi #FRAFIN

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina Hollannin. Yle televisioi myös sen ottelun.