Anssi Jaakkola palasi pitkän tauon jälkeen kentille – pelasti lopun tuplatorjunnallaan pisteen

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien viime kesän EM-joukkueeseen kuulunut Anssi Jaakkola pelasi lauantaina ensimmäisen sarjaottelunsa sitten viime elokuun, ja teki sen erinomaisella tavalla. Bristol Roversin ykkösvahti James Belshaw oli lievän loukkaantumisen vuoksi sivussa, joten 34-vuotias suomalainen sai komennuksen Bristol Roversin maalille vieraskentällä Sutton Unitedia vastaan.

Kakkosliigan ottelu päättyi 1-1-tasapeliin, mutta Jaakkola oli täystyöllistetty. Sutton laukoi peräti kymmenen kertaa kohti Bristol Roversin maalia, joten suomalaiselle tilastoitiin yhdeksän torjuntaa.

Paikallislehti Bristol Post antoi Jaakkolalle arvosanaksi 7, joka oli jaetulla sijalla joukkueensa paras. Suttonin avausjakson johtomaalissa Jaakkola epäröi vastaantulossaan kohtalokkaasti, mutta lisäajan viidennen minuutin tuplatorjunta pelasti Roversille pisteen.

– Jaakkolan ensimmäinen työtehtävä oli hyvä torjunta Isaac Olaofen varhaiseen laukaukseen, mutta häntä epäilemättä harmittaa suoritus avausmaalissa. Hän teki puolivillaisen yrityksen katkaista vapaapotkukeskitys, mutta kun hän ei saanut palloa, maali jäi tyhjäksi. Lisäajalla suuri suomalainen esitti kuitenkin loistavan torjunnan estäessään Donovan Wilsonia tekemästä voittomaalia, arvio Jaakkolan suorituksesta kuului.

Jaakkolan lopun tuplatorjunta sai kiitosta myös Bristol Roversin kotisivujen otteluraportissa. Wilsonin terävä matala laukaus oli menossa kohti alanurkkaa, mutta Jaakkolan käsi tuli väliin. Roversin tasoitusmaalin teki 85. minuutin rangaistuspotkusta Anthony Evans.

Jaakkola pelasi Roversin maalilla kauden kaksi ensimmäistä sarjaottelua, mutta joutui sitten pitkäksi ajaksi sivuun akillesjännevamman vuoksi. Hän palasi joukkueen vahvuuteen tammikuun puolivälissä, mutta sai pelivuoron jälleen vasta lauantaina.

Bristol Rovers on 24 joukkueen Kakkosliigassa sijalla 13. Putoamisviiva on jo kaukana takana, mutta nousutaisteluunkin alkaa tulla kiire. Maaliskuussa 35 vuotta täyttävän Jaakkolan sopimus ulottuu vain tämän kauden loppuun.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.