Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisistä osaotteluista viimeisetkin kaksi saatiin keskiviikkona pelattua. Atlético Madrid sai Wanda Metropolitanolle vieraakseen Manchester Unitedin, ja Benfica isännöi Lissabonissa Ajaxia.

Ajax siirtyi Portugalissa johtoon 18. peliminuutilla. Vasen laitapuolustaja Grimaldo haparoi laidalla syöttötyöskentelyssään. Ajax katkoi ahnaasti tilanteen, Noussair Mazraoui keskitti ja kapteeni Dusan Tadic jatkoi kliinisesti jalallaan pallon maaliin.

Benfica nousi tasoihin 26. minuutilla. Urallaan pitkään Ajaxissa pelannut Jan Vertonghen pääsi ensin laukomaan kahdestikin kulmapotkutilanteesta, mutta Ajaxin puolustus blokkasi molemmat kudit. Seuraavaksi Vertonghen lähti toisesta irtopallosta hakemaan keskitystä maalille, mutta pallo meni maaliin Ajaxin maalitykki Sebastién Hallerin jalasta. Maaliputki jatkui, mutta ei varmasti siten, miten Haller olisi halunnut.

Norsunluurannikon maajoukkuehyökkääjä kuitenkin paikkasi epäonnisen suorituksensa vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Haller osui myös siihen oikeaan maaliin. Ensimmäisen tuikkaisun maalivahti Odisseas Vlachodimos vielä torjui, mutta paluupallon Haller sijoitti takatolpan kautta maaliin. Maali oli ensimmäistä Mestarien liiga -kauttaan pelaavalle Hallerille jo yhdestoista seitsemässä pelissä. Hän on tehnyt jokaisessa pelissään vähintään yhden osuman.

Squawka

@Squawka
And now he's scored against Benfica. 😂

Squawka

@Squawka
Sébastien Haller has scored a goal in every Champions League game he's played this season:

⚽️⚽️⚽️⚽️ vs. Sporting CP
⚽️ vs. Beşiktaş
⚽️ vs. Dortmund
⚽️ vs. Dortmund
⚽️⚽️ vs. Beşiktaş
⚽️ vs. Sporting CP
O.G vs. Benfica

🙃

Squawka

@Squawka
Sébastien Haller in the #UCL

◉ Most goals scored in first two games (5)
◉ Most goals scored in first five games (9)
◉ Most goals scored in first six games (10)
◉ Most goals scored in first seven games (11)

And he even had time to put one in his own net. 😅

Vielä avausjakson lopulla Ajaxin Edson Alvaréz laukoi pallon Benfican maalin takatolppaan. Paluupallo kimmahti suoraan Hallerille, mutta reagointiaikaa tällä ei ollut nimeksikään. Vaikka maali ammotti tyhjänä, oli Hallerin jalka sen verran huonossa asennossa, että pallo meni ohi maalin.

Toisella puoliajalla Benfica onnistui nousemaan tasoihin nopeasta vastahyökkäyksestä. Pelattiin 72. minuuttia, kun Ajaxin hyökkääjä meni boksissa helposti nurin, ja aneli turhaan rangaistuspotkua. Benfica lähti nopeaan 4-3-ylivoimahyökkäykseen. Maalivahti Remko Pasveer torjui Goncalo Ramosin kaukolaukauksen eteensä, ja vaihdosta vähän aiemmin kentälle otettu ukrainalainen Roman Yaremchuk puski paluupallosta tasoituksen.

Vaikka pelikaveri yritti estellä Yaremchukia riisumasta paitaansa, ei ukrainalaista pidätellyt mikään. Hän tuuletti maaliaan esittelemällä mustaa T-paitaa, johon oli teipattu Ukrainan vaakuna.

Keltainen kortti heilahti odotetusti, mutta ele oli varmasti merkittävä Ukrainan kansalle, joka odottelee pelonsekaisin tuntein Venäjän armeijan liikkeitä. Aika näyttää, reagoiko UEFA Yaremchukin eleeseen, sillä se ei ole suvainnut ”poliittisiksi” tulkitsemiaan merkkejä kentällä.

Zorya Londonsk

@ZoryaLondonsk
Roman Yaremchuk 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

He just HAD to score tonight!

What a celebration too!

Exceeding many Ukrainian expectations

ACTIONS speak louder than words 💪🇺🇦

Myös toisessa otteluparissa Atlético Madrid-Manchester United lähdetään toiseen osaotteluun tasatilanteesta, sillä peli Madridissa päättyi 1-1.

Madridissa Atlético siirtyi johtoon jo 7. peliminuutilla, kun João Félix puski pallon upeasti tolpan kautta maaliin Renan Lodin esityöstä. Harry Maguire oli tilanteesta pahasti myöhässä. 1-0-numeroissa mentiin myös puoliajalle. João Félixin pusku oli koko avausjakson ainoa kohti maalia tullut maalintekoyritys. Manchester United ei koskenut palloon Atléticon boksissa kertaakaan.

OptaJose

@OptaJose
0 - Manchester United have failed to make a single touch in the opposition box in the first half of a Champions League game for the first time since at least 2005/06. Vigilance.

Toisella puoliajalla Manchester United onnistui nousemaan tasoihin vaihdossa aloittaneen Anthony Elangan maalilla. Varmasti tärkeä maali toista osaottelua ajatellen.

Ajaxin peli oli siinä mielessä merkityksellinen suomalaisittainkin, että Daley Blind nousi yksin Ajaxin kaikkien aikojen Mestarien liigan ottelutilaston kärkeen. Ennen tätä iltaa hän vielä jakoi tilaston kärkipaikan Suomen Jari Litmasen kanssa.

OptaJohan

@OptaJohan
43 - Daley Blind is set to play his 43rd UEFA Champions League match for @AFCAjax, the highest ever tally for a player for the Amsterdam side. ❌❌❌.
#UCL