Chelsean hyökkäävä keskikenttäpelaaja Hakim Ziyech on lopettanut uransa Marokon maajoukkueessa.

Ziyechiä, 28, ei ole nähty Marokon paidassa sitten viime kesäkuun, kun maajoukkueen päävalmentaja Vahid Halilhodžić sanoi, että Ziyech ”kieltäytyi tekemästä töitä” joukkueen eteen.

– Hänen käytöksensä kahdessa edellisessä ottelussa, erityisesti viimeisessä, ei ollut sopivaa maajoukkuepelaajalle, jonka on joukkueen johtajana oltava myönteinen roolimalli, sanoi Halilhodžić tuolloin.

– Hän saapui myöhässä ja jopa kieltäytyi sen jälkeen tekemästä töitä. Sen jälkeen ei ollut järkeä keskustella, sillä valmentajalle vastaus oli jo nähtävissä.

– Pelaaja kieltäytyi pelaamasta sillä verukkeella, että hän on loukkaantunut. Lääkintähenkilökunta teki useita tutkimuksia ja sanoi, että hän voi pelata. Sitten hän kieltäytyi lämmittelemästä toisella puoliajalla, koska hän oli pettynyt vaihtopelaajan rooliin.

– Minulle tuollainen käytös ei ole hyväksyttävää. Maajoukkueessa ei voi huijata. Maajoukkueessa ollaan joko sataprosenttisesti mukana tai sitten ei ollenkaan.

Halilhodžić ei valinnut Ziechiä myöskään hiljattain pelattuun Afrikan mestaruusturnaukseen, vaikka Ziyech on yksi Marokon suurimmista tähdistä.

– Ymmärrän heitä tietenkin, mutta en palaa maajoukkueeseen, kommentoi Ziyech Athleticin mukaan.

– Kyllä, se on lopullinen päätökseni.

Ziyech pelasi A-maajoukkuetasolla 41 ottelua tehden niissä yhteensä 17 maalia.