Chelsean hyväntekeväisyyssäätiön luottamushenkilöt eivät ole vielä suostuneet ottamaan seuran määräysvaltaa haltuunsa, kertoo BBC.

Lontoolaisseura julkaisi lauantaina omistajansa Roman Abramovitšin tiedotteen, jossa venäläismiljardööri kertoi luovuttavansa seuran hallinnan säätiön luottamushenkilöille.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

Päätöksen taustalla on Venäjän viime torstaina aloittama hyökkäyssota Ukrainaan. Ison-Britannian kansanedustajien keskuudessa on vaadittu, että Abramovitš ei saisi omistaa Chelseaa johtuen hänen väitetyistä yhteyksistään Venäjän presidentin Vladimir Putinin hallintoon.

Lehtitietojen mukaan Abramovitšilla ei ole aikomusta luopua Chelseasta, eikä seura ole tällä hetkellä myynnissä. Abramovitš viittasi tiedotteessaan Chelsean ”hallinnointiin ja huolenpitoon”, jolla ei ole Athleticin mukaan oikeudellista merkitystä.

BBC:n mukaan Chelsean hyväntekeväisyyssäätiön luottamushenkilöt tapasivat sunnuntaina keskustellakseen tilanteesta.

Osa heistä on huolissaan siitä, sallivatko hyväntekeväisyyskomission säännöt heidän pyörittää Chelseaa, ja säätiön asianajajat tutkivat nyt, mitä on tehtävissä.

Joidenkin säätiön jäsenten tiedetään myös olevan huolissaan oikeudellisesta vastuustaan, jos he suostuvat ottamaan vastuun Chelsea johtamisesta. Vielä ei tiedetä, määrätäänkö Abramovitšille seuraamuksia osana Yhdistyneen kuningaskunnan Venäjä-vastaisia toimenpiteitä.

Chelsean säätiö hoitaa seuran yhteisö- ja koulutusosastoja sekä muita hyväntekeväisyystoimia. Säätiön puheenjohtaja on yhdysvaltalainen asianajaja Bruce Buck, joka on myös koko seuran puheenjohtaja.

Säätiön muita luottamushenkilöitä ovat Chelsean naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Emma Hayes, seuran talousjohtaja Paul Ramos, Britannian olympialiiton puheenjohtaja Sir Hugh Robertson, Fare (Football Against Racism in Europe) -järjestön johtaja Piara Powar sekä asianajaja John Devine.

Athleticin mukaan Buck ilmoitti lauantaina iltapäivällä viidelle muulle luottamushenkilölle, että Abramovitš antaisi lausunnon, ja kertoi heille, mitä oli luvassa. Buck itse ei tiettävästi tiennyt suunnitelmasta ennen kuin vasta myöhäisessä vaiheessa. Athleticille on kerrottu, että mitään ei ole sovittu, allekirjoitettu tai siirretty luottamushenkilöille maanantaiaamuun mennessä. Chelsea suhtautuu asiaan rennosti, sillä he eivät odottaneet välitöntä ratkaisua.

Nähtäväksi jää, millainen vaikutus Abramovitšin tempauksella on Chelsean päivittäiseen toimintaan. Lontoolaisseuran johdossa toimii yhä Abramovitšin omia luottohenkilöitä, kuten Marina Granovskaia ja Eugene Tenenbaum.

LUE MYÖS:

Viime sunnuntaina Chelsea hävisi Englannin liigacupin loppuottelussa Liverpoolille dramaattisten vaiheiden jälkeen. Voit katsoa Viaplayn videon ratkaisuhetkistä alta.