Suomalaishyökkääjä Eetu Vertainen siirtyi kesällä Ilveksestä skotlantilaiseen St. Johnstoneen, mutta on jäänyt toistaiseksi joukkueessaan vähäiselle vastuulle. Viime viikolla skotlantilaismediassa esille nousi mahdollisuus, että Vertainen lähetettäisiin kevään ajaksi lainalle peliaikaa hakemaan.

Siirto olikin maanantaina, Ison-Britannian siirtoikkunan viimeisenä päivänä vireillä, mutta jäi lopulta toteutumatta. Belfast Live vahvistaa jutussaan, että pohjoisirlantilainen Linfield halusi Vertaisen lainalle. Suomalaispelaajan sijaan haaviin ui kuitenkin vain pari muuta pelaajaa.

Mirrorin toimittaja Colin Millar twiittasi Linfieldin olleen yksinkertaisesti liian myöhään liikkeellä. Sunin toimittajan Mark McIntoshin mukaan lainapesti on kenties edelleen jollain tavalla mahdollinen, mutta vaatii korkeampien hallintoasteiden hyväksyntää.

Kuvio ei vaikuta lainkaan selvältä, mutta ainakin teoriassa lienee mahdollista, että Vertaisen lainapesti julkaistaan jälkijunassa. Todennäköisemmin hän on kuitenkin St. Johnstonen riveissä vielä kevätkaudellakin.

Linfield on Pohjois-Irlannin pääsarjassa toisena ja taistelee mestaruudesta.

Colin Millar

@Millar_Colin

Colin Millar

@Millar_Colin
Linfield going to have a busy night of signing announcements. St Johnstone striker Eetu Vertainen and Cardiff winger Kieron Evans both to arrive on loan deals. Defender Ben Hall has also joined on permanent deal after leaving Falkirk. Dunfermline's Nikolay Todorov on radar too...
Info from those close to St. Johnstone is now saying striker Eetu Vertainen to Linfield not looking likely after all. He's only started 3 games since joining this summer but looking like Blues moved too late.

Mark McIntosh

@markjmcintosh
UPDATE: Linfield move for St Johnstone striker Eetu Vertainen is back on - for now. Blues can register the loan move but will require a Government Body Endorsement to complete the deal for the Finnish front man. Glad that's cleared up 🤦‍♂️