Nuori suomalaishyökkääjä Eetu Vertainen siirtyi viime kesänä Ilveksestä skotlantilaiseen St. Johnstoneen kahden vuoden sopimuksella. Alku Skotlannissa on kuitenkin ollut vaikea. Vertainen on pelannut joukkueessaan seitsemässä Skotlannin Valioliigan ja yhdessä liigacupin ottelussa yhteensä vain 217 peliminuuttia, toistaiseksi ilman tehomerkintöjä. Joulun tienoilla kolme peliä jäi väliin koronakaranteenin vuoksi.

St. Johnstonen kausi on ollut kokonaisuudessaankin vaikea, sillä se taistelee sarjajumbona putoamista vastaan. 21 pelistään se on saanut vain 14 pistettä, tehtyään peleissä hyvin vaatimattomasti ainoastaan 11 maalia. Viimeiset kahdeksan peliä ovat päättyneet tappioon.

Potku-uhan alla joukkuetta valmentava päävalmentaja Callum Davidson on reagoinut tilanteeseen kutsumalla takaisin Kilmarnockissa lainalla pelanneen hyökkääjän Callum Hendryn. Hendry teki tällä kaudella toisella sarjatasolla viisi maalia ja Davidson toivoo, että hän auttaisi joukkuetta maalintekovaikeuksissa.

Skotlantilaisen The National -lehden mukaan Hendryn paluu St. Johnstoneen saattaa merkitä sitä, että 22-vuotias Eetu Vertainen lähetetään vielä lainalle tammikuun siirtoikkunan aikana. Davidsonilta saatu luottamus on vähäistä, ja suomalaiselle voisi tehdä hyvää saada lisää peliminuutteja toisaalla.

Jo ennen Hendryä St. Johnstone oli vahvistanut hyökkäystään 29-vuotiaalla turkkilaisella Nadir Ciftcillä, joka saapui seuraan tammikuun alussa turkkilaisesta Ankaragücüstä.

[readmore from=Vertainen-Eetu]

Kun cup-ottelutkin lasketaan mukaan, on St. Johnstonen tappioputki jo kymmenen pelin mittainen. Callum Davidson myöntääkin avoimesti myös sen, että hänen oma asemansakin on vaakalaudalla. Keskiviikkoiltana pelattava sarjan jumbofinaali Dundee FC:tä – jolla on sarjassa puolestaan kuuden pelin tappioputki – vastaan on epäilemättä erittäin tärkeä sekä Davidsonin että myös Vertaisen kohtalon kannalta.

Kausi on ollut St. Johnstonelle iso pettymys, sillä vielä viime kaudella joukkue juhli sekä Skotlannin Cupin että Liigacupin mestaruuksia.

Lähteet: The National, BBC ja Transfermarkt