Venäjän aloittama hyökkäys Ukrainaan on ollut torstaiaamun pääuutinen. Suomessa jalkapallon saralta on nähty muutamia kannanottoja Venäjän toimiin. Etunenässä Huuhkajien entinen kapteeni Tim Sparv on ollut äänessä.

Sparv kommentoi jo aamusta Eurooppa-liigan harkitsematonta twiittiä. Sparv vaati jo aiemmin myös Mestarien liigan finaalin viemistä pois Pietarista.

Torstaina Sparv osoitti tukensa Ukrainalle julkaisemalla kuvan Ukrainan lipusta ja kiroamalla Venäjän presidentti Vladimir Putinin.

– Helvettiin diktaattorit ja kleptokraatit. Miten synkkä päivä tämä onkaan Ukrainalle ja maailmalle, Sparv kirjoitti ja osoitti tukensa aihetunnisteen avulla Ukrainalle.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Tim Sparv

@TimSparv
To hell with the dictators and kleptocrats! What a dismal day for Ukraine and the world. #IStandWithUkraine

FC Interiä vielä viime kaudella edustanut hyökkääjä ja nykyinen Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu Timo Furuholm käytti myös ääntään Twitterissä.

– Jotenkin tämä hulluus ja siitä seuraava kärsimys on saatava loppumaan. Venäjän toiminta on tuomittavaa ja todella surullista. Kaikki mahdollinen tuki Ukrainalle ja sen kansalle, Furuholm kirjoitti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Jotenkin tämä hulluus ja siitä seuraava kärsimys on saatava loppumaan.

Venäjän toiminta on tuomittavaa ja todella surullista. Kaikki mahdollinen tuki Ukrainalle ja sen kansalle 🇺🇦

UEFA ei ole vielä reagoinut tilanteeseen esimerkiksi poistamalla Mestarien liigan finaalin Pietarista. BBC:n tietojen mukaan tätä ratkaisua kuitenkin harkitaan vakavasti parhaillaan.

Suomen Palloliitto ei ole ottanut vielä virallisesti kantaa. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kommentoi tilannetta Iltalehdelle ennen Venäjän hyökkäystä.

– Minun mielestäni on selvä, että jos Venäjä käy sotaa Ukrainaa vastaan, niin tuntuu vaikealta, että finaali pelattaisiin Pietarissa. Siihen on monta syytä. Yksi on se, että tuollainen tapahtuma tarjoaisi tilaisuuden terrorismille, Lahti kommentoi IL:lle.

Torstai-iltana Pietarin Zenit pelaa Eurooppa-liigan pudotuspelin Sevillassa Real Betisiä vastaan. Zenitin päävalmentaja Sergei Semak kommentoi lyhyesti sitä, pelkääkö hän, että UEFA sulkisi venäläisjoukkueet ulos UEFA:n alaisista kilpailuista.

– Valitettavasti urheilu liitetään usein tällaisiin tapahtumiin. Ennen sloganit, että urheilu täytyy erottaa politiikasta, olivat ensiarvoisen tärkeitä. Me pidämme huolta omista asioistamme eikä urheilijoita pitäisi periaatteen vuoksi estää tekemästä työtään. Meidän täytyisi keskittyä parhaamme mukaan omiin asioihimme kaikesta muusta riippumatta. Ja yrittää tehdä se hyvin, Semak kommentoi Diario de Sevillan mukaan.