Torstaiaamu alkoi surullisissa merkeissä, kun Venäjä aloitti sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaan. Sota heijastuu vahvasti myös jalkapallomaailmaan, mutta Eurooppa-liigan virallisella Twitter-tilillä ei tilannetaju ollut kohdillaan.

Eurooppa-liigassa pelataan torstai-iltana ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiset osaottelut. Mukana on myös yksi venäläinen joukkue, Pietarin Zenit, joka kohtaa Sevillassa Real Betisin. Monissa puheissa on vaadittu UEFA:lta Venäjän sulkemista kaikesta kansainvälisestä jalkapallosta.

Huomionarvoista on se, että UEFA:n yksi pääyhteistyökumppaneista on Venäjän energiajätti Gazprom, joka maksaa noin 40 miljoonaa euroa vuodessa näkyvyydestä.

Sota on Ukrainassa tosiasia. Eurooppa-liigan Twitter-tilillä kuitenkin toivoteltiin torstaita varsin hilpeissä tunnelmissa. Twiitti saattoi olla ajastettu, mutta tilannetajua siinä ei ollut tipan vertaa.

– HYVÄÄ TORSTAITA KAIKILLE! Eurooppa-liigan Twitter-tilillä kirjoitettiin.

Näyttökuva Eurooppa-liigan virallisen Twitter-tilin twiitistä.

Eurooppa-liiga poisti nopeasti twiittinsä sen saatua valtavasti kriittisiä vastauksia. Huuhkajien entinen kapteeni Tim Sparv otti myös nopeasti kantaa varsin tyylittömään twiittiin.

– Jeez! Jos joskus, niin tänään, kaikkien, jotka vastaavat isoista, virallisista sosiaalisen median tileistä, pitäisi MIETTIÄ ennen kuin TWIITTAA, Sparv jyrähti.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Tim Sparv

@TimSparv
Jeez! Today, of all days, everyone who's in charge of official social media accounts with a big audience should THINK before they TWEET.