FC Inter on julkaissut hollantilaisen keskuspuolustajan Rick Kettingin jatkosopimuksen. 26-vuotiaan Kettingin jatkopahvi on pituudeltaan yksivuotinen.

Ketting on lukeutunut edellisen kahden kauden ajan Interin ehdottomiin avainpelaajiin ja koko Veikkausliigan parhaisiin puolustajiin. Hän on pelannut Interissä 56 kilpailullista ottelua, joista sarjaotteluita oli 44. Ketting oli viime kesänä suhteellisen vahvoissa huhuissa siirtyä ranskalaiseen Toulouseen, mutta jäi kuitenkin syyskaudeksi, ja nyt siis myös kaudeksi 2022 Turkuun.

Interin kokoonpano on nuorentumassa ensi kaudeksi entisestään, ja hollantilainen tiedostaa johtavan pelaajan roolinsa.

– Kahden edellisen kauden aikana pelasin jokaisessa ottelussa, jotka oli suinkin mahdollista. Annoin niissä kaikkeni, 188-senttinen Ketting sanoo Interin tiedotteessa.

– Vaikka täytin vasta 26 vuotta, olen yksi joukkueen kokeneimmista. Mielestäni johtajaominaisuuteni ovatkin kehittyneet viime vuosien aikana. Yksi rooleistani on käyttää noita apuja meidän nuoren ja nälkäisen ryhmän kanssa, Ketting toteaa.

– Arvostus, jota olen saanut suomalaisilta ja turkulaisilta on ollut valtaisaa. Inter on aloittamassa uutta projektia, jossa haluan loistaa. Se on haaste, mutta minä pidän haasteista. Minulla on kunnianhimoa ja Inter tuntui parhaimmalta valinnalta tässä kohtaa sitä ajatellen.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Rick Ketting on solminut kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen FC Interin kanssa! 💪

Edessä on huipputopparin kolmas perättäinen kausi sinimustassa paidassa.

- Rick Ketting

Lue sopimusuutinen Interin verkkosivuilta 🙌

#enemmänyhdessä #fcinterturku #veikkausliiga

Viime kauden päätyttyä Ketting on viettänyt talvea Hollannissa perheensä luona. Koronarajoitusten vuoksi hän on harjoitellut enimmäkseen yksin, mutta treenasi alkuvuodesta puolitoista viikkoa rotterdamilaisen seuran kanssa.

– Oli hienoa viettää nyt pidempi jakso perheen ja ystävieni lähellä. Olin kolme kuukautta vanhempieni luona. Se hetki, kun astuin kotiini tuntui mukavalta. Olemme todella läheisiä perheemme kesken ja nautimme jokaisesta yhteisestä minuutista, Ketting kertoi.

Interin puolustuslinjasta ovat poistuneet viime kauden jälkeen muihin veikkausliigaseuroihin Arttu Hoskonen, Martti Haukioja, Jesper Engström ja Lassi Järvenpää. Uusina miehinä mukaan ovat tulleet nuoret Jussi Niska ja Luka Kuittinen RoPS:sta, espanjalainen Ruxi AC Oulusta ja argentiinalainen Rodrigo Arciero SJK:sta.

Puolustus alkaa siis olla melko lailla kasassa, mutta useiden muutosten myötä on selvää, että Kettingin johtajuutta kaivataankin. Toinen pidempään Interissä pelannut Juuso Hämäläinenkin kun on vielä pitkään sairastuvalla.

[readmore from=Ketting-Rick]

Vaikka Interin uusi valmentaja Miguel Grau ei ole vielä Kettingin kanssa ehtinytkään paljon työskennellä, on hän havainnut viime kauden tallenteiden perusteella hollantilaisen merkityksen joukkueelle.

– Hänen tärkeytensä tulee monesti esiin otteluiden aikana. Tällä kaudella hänen pitää olla johtaja, ja se on asia, jossa voimme kasvattaa häntä entisestään pelaajana. Rick ei ole ainoastaan hyvä pelaaja, vaan hän on esimerkillinen sekä kentällä että sen ulkopuolella. Hän on kuin peili, josta muut voivat katsoa itseään, enkä puhu nyt pelkästään puolustajista, Grau totesi sopimuksesta.

Tuleva kausi on Kettingille Veikkausliigassa jo neljäs, sillä kauden 2019 hän pelasi IFK Mariehamnissa. Kettingillä on pelattuna yksi ottelu myös Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä, kaudelta 2016-2017.