Jalkapallokentillä ja -stadioneilla ympäri maailman on nähty tällä viikolla tuenosoituksia Ukrainalle, joka on joutunut Venäjän hyökkäyssodan kohteeksi.

Englannin Valioliigassa nähtiin lauantaina koskettava hetki, kun Aston Villan laitapuolustaja Matty Cash vei joukkueensa johtoon Brightonia vastaan komealla puolivolleylla.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

Maalia tuulettaessaan Cash riisui pelipaitansa ja paljasti viestin, jossa luki: ”Tomasz Kędziora + perhe. Pysy vahvana, veljeni”.

Viestillään Cash viittasi 27-vuotiaaseen maajoukkuekaveriinsa, joka edustaa seuratasolla ukrainalaista Kiovan Dynamoa. Kędziora on parhaillaan perheensä kanssa jumissa Ukrainan pääkaupungissa.

Jo aiemmin lauantaina Cash jakoi sosiaalisessa mediassa Puolan maajoukkueen julkaisun, jossa pelaajat osoittivat tukensa Ukrainalle. Puolan maajoukkue on myös ilmoittanut, että se ei suostu pelaamaan Venäjää vastaan MM-jatkokarsinnassa.

Cash on syntynyt Englannissa, mutta hänen äitinsä on puolalainen ja hän sai viime syksynä Puolan passin, mikä mahdollisti hänen äitinsä kotimaan edustamisen. Tähän mennessä Cash on esiintynyt Puolan paidassa kahdesti.

Voit katsoa Cashin viestin alla näkyvästä kuvasta.

Kuva: Getty Images