Alankomaista putosi myöhään sunnuntai-iltana melkoinen uutispommi, kun suurseura Ajax ilmoitti antaneensa potkut urheilujohtajalleen Marc Overmarsille (lue uutinen). Syy pelaajalegenda Overmarsin äkillisiin potkuihin oli hänen Ajaxin naispuolisille työntekijöille lähettämissään ”sopimattomissa viesteissä”.

Maanantaina hollantilaislehti Het Parool on kertonut, ettei Overmars syyllistynyt ainoastaan verbaaliseen naiskollegoidensa ahdisteluun. Lehden mukaan Overmars oli myös lähettänyt kuvia sukuelimestään yhdelle Ajaxin naispuoliselle työntekijälle. ”Kikkelikuvien” jälkeen Ajaxille ei jäänyt kuin yksi mahdollinen ratkaisu, kuinka toimia.

Overmars pelasi Ajaxissa vuosina 1992-1997 yhdessä muun muassa Jari Litmasen kanssa, ja voitti tuolloin Mestarien liigan. Lisäksi nopea laitahyökkääjä pelasi muun muassa Arsenalissa ja Barcelonassa, sekä neljässä arvoturnauksessa Hollannin paidassa.

Overmars palasi Ajaxiin peliuran jälkeisiin töihin vuonna 2012 ja otti urheilujohtajan toimen vastaan helmikuussa 2013, eli yhdeksän vuotta sitten. Hän jatkoi äskettäin työsopimustaan kesään 2026, mutta nyt yhteistyölle tulikin äkillinen stoppi.

– Tämä on dramaattinen tilanne jokaiselle asiaan liittyvälle. Naisille, joiden on täytynyt kestää tällaista käytöstä, se on ollut musertavaa, Ajaxin johtokunnan puheenjohtaja Leen Meijaard kommentoi.

– Kun kuulimme tästä, toimimme välittömästi ja arvioimme, mikä olisi paras tapa toimia. Keskustelimme kaikesta toimitusjohtaja Edwin van der Sarin kanssa ja saimme myös ulkopuoliselta asiantuntijalta apua.

[readmore from=Overmars-Marc]

– Marc on luultavasti paras jalkapallojohtaja Ajaxin historiassa. Meillä oli hyvä syy jatkaa hänen sopimustaan. Valitettavasti hän on todella ylittänyt rajan, ja kuten hän itsekin myöntää, urheilujohtajana jatkaminen ei ollut mahdollista.

Overmars on naimisissa ja hänellä on vaimonsa kanssa kaksi poikaa. Entinen huippupelaaja sanoikin julkisuuteen tulleella sopimattomalla käyttäytymisellä ja ahdistelulla olevan ”valtava vaikutus hänen henkilökohtaiseen tilanteeseensa”. Overmars pyysi siksi kaikkia kunnioittamaan omaa ja perheensä yksityisyyttä.

Lähteet: Mundo Deportivo ja Sky Sports