KuPS:n ulkomaalaisvahvistus hurjasteli Liigacupin lohkovaiheessa – jatkoonmenijät selvillä

© Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n latvialaispelaaja Janis Ikaunieks oli jälleen hurjassa vauhdissa, kun KuPS kohtasi vieraskentällä AC Oulun Liigacupin lohkovaiheen viimeisenä pelipäivänä. 27-vuotias Ikaunieks teki kaikki kolme maalia – ja vieläpä komeilla tavoilla – kun KuPS haki Oulusta 3-0-voiton ja sinetöi oman lohkonsa kakkospaikan. Kuopiolaisryhmä oli ottelussa selvästi isäntiään vahvempi.

KuPS teki lohkovaiheessa kaikkiaan kuusi maalia, ja Ikaunieks oli niistä jokaisessa suoraan mukana. Hän teki viisi maalia ja syötti yhden.

Keskiviikkoillan komein Ikaunieksin maali oli ehdottomasti ensimmäinen, kaukaa ylänurkkaan pyssytetty vapariosuma.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

C-lohkon voiton vei SJK, joka kaatoi samaan aikaan pelatussa ottelussa Seinäjoella Vaasan Palloseuran 4-1. Seinäjokisilta onnistuivat maalinteossa Vertti Hänninen, Rafal Wolsztynski, Cristhian Valencia ja Mehmet Hetemaj. VPS ehti johtaa peliä 27 minuutin ajan Akseli Pahkasalon maalilla, mutta 31. minuutilla SJK nousi tasoihin, ja myöhemmin reilusti ohi.

Tuntia aiemmin alkaneessa toisen lohkon ottelussa Haka voitti vieraissa FC Lahden 2-0. Avausmaali oli Arlind Sejdiun oma maali. Toisella puoliajalla onnistui uusi hyökkääjähankinta Stavros Zarokostas vain neljä minuuttia kentälletulonsa jälkeen. Zarokostas teki maalin myös Hakan edellisessä ottelussa.

Kaikki lohkot on nyt pelattu loppuun. Pudotuspeleihin jatkavat kunkin lohkon kaksi parasta HJK, HIFK, Haka, Honka, SJK ja KuPS sekä parhaina lohkokolmosina Ilves ja Inter Turku.

IFK Mariehamnin, FC Lahden, AC Oulun ja VPS:n pelit Liigacupissa päättyivät, joten ne kuuluvat niiden kuuden pääsarjajoukkueen joukkoon, jotka tulevat mukaan jo Suomen Cupin huhtikuussa pelattavalle kolmannelle kierrokselle yhdessä Ykkösen ja Kakkosen joukkueiden kanssa. Muut kaksi löytyvät joukosta HIFK, Haka, Honka ja Ilves.

Liigacupin puolivälierä- ja välieräparit arvottiin keskiviikkoiltana. Parit ovat alla kaaviojärjestyksessä, eli ensimmäisen parin voittaja kohtaa välierissä toisen parin voittajan jne. Loppuottelu pelataan 19. maaliskuuta.

SJK-HIFK
HJK-Honka

Haka-Ilves
KuPS-Inter

Juttua päivitetty 23.2. kello 21.17. Pudotuspeliparit lisätty juttuun.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.