Kerroimme sunnuntaina, ettei UEFA toistaiseksi harkitse Mestarien liigan finaalin viemistä pois Venäjältä, vaikka Venäjä uhitteleekin erittäin vakavasti sodan aloittamisella Ukrainaa vastaan. Mestarien liigan loppuottelu on määrä pelata 28. toukokuuta Gazprom Arenalla Pietarissa.

Nyt brittitabloidi Daily Star kuitenkin kertoo, että UEFA:ssa tiedostetaan jo, että isäntäkaupunkia ja -maata voi olla pakko vaihtaa, jos Venäjä aloittaa hyökkäyksen Ukrainaan. Daily Starin mukaan yksi mahdollisista vaihtoehdoista uudeksi ottelustadioniksi on Lontoon Wembley – etenkin siinä tapauksessa, jos finaaliin etenisi kaksi englantilaista joukkuetta.

Mestarien liigan loppuottelun isännöinnin arvellaan tuovan kulloisellekin järjestäjäkaupungille yli 72 miljoonan euron tulot.

Viime vuonna finaalipaikkakuntaa vaihdettiin vain kolme viikkoa ennen finaalipäivää. Tuolloin syynä oli koronapandemia. Peli piti pelata Istanbulissa, mutta Turkin koronarajoitusten vuoksi kannattajia ei olisi päästetty matkustamaan finaalipaikkakunnalle. Niinpä finaali päätettiin siirtää Portoon.