Seitsenkertainen Ballon d’Or-voittaja Lionel Messi sai kokea ensimmäisen ison pettymyksensä uudessa seurassaan Paris Saint-Germainissa. PSG putosi Ranskan Cupista ottelussa Niceä vastaan, eikä selviytynyt kahdeksan parhaan joukkoon. PSG oli cupin puolustava mestari.

Messi pelasi PSG:n avauksessa ottelussa, jossa ei 90 minuutin aikana nähty yhtään maalia. Jatkoaikaa ei pelattu, vaan 0-0-tilanteessa mentiin suoraan rangaistuspotkukilpailuun. PSG:n kaksi ensimmäistä laukojaa Messi ja Kylian Mbappé onnistuivat omissa yrityksissään, mutta paine kiristyi, kun Leandro Paredes epäonnistui kudissaan. Maalivahti Gianluigi Donnarumma torjui kuitenkin Andy Delortin rankkarin, joten kisassa mentiin jatkopareihin.

Ratkaisu syntyi seitsemännessä parissa. Nicen 38-vuotias toppari Dante upotti Donnarumman selän taakse jääkylmän Panenkan, ja häntä 20 vuotta nuorempi, 18-vuotias Xavi Simons joutui kovaan paikkaan. Simons ei saanut palloa maaliin, ja niinpä puolivälieriin eteni Nice.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

𝙇𝙞𝙜𝙪𝙚 𝙐𝙣 𝙄𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙚𝙧 🇧🇷🇫🇷

@InformerLigue
🇫🇷 • Dante humilhando o Donnarumma,cuidado que ele conhece os alemães @BundesInsider 😂

PSG on voittanut Ranskan Cupin kuudesti viimeisten seitsemän vuoden aikana, mutta nyt cup-pokaali karkasi sen ulottumattomiin. Ranskan liigaa se johtaa kuitenkin 11 pisteen erolla ennen toisena olevaa Nicea.

Coupe de Francen puolivälieräparit arvottiin maanantai-iltana. Kahdeksan parhaan joukossa on vain neljä pääsarjajoukkuetta, ja niistä kaksi ennakkoon kovinta, Ligue 1:n tämän hetken kakkonen ja kolmonen Nice ja Marseille kohtaavat seuraavalla kierroksella toisensa. Nantes saa vieraakseen Ligue 2:ssa pelaavan Bastian ja Monaco toisen kakkostason joukkueen Amiensin.

Välierissä nähdään myös yksi neljännen sarjatason joukkue, sillä cupin kaksi suurta yllättäjää Bergerac ja Versailles arvottiin toisiaan vastaan. Puolivälierät pelataan jo ensi viikolla.

FotMob

@FotMob
🇫🇷🏆 It’s worth repeating that the quarter-finals of the Coupe de France will feature two sides from the fourth tier. But not PSG, LOSC or Lyon.

And one of those amateur level sides will make it to the semis after Bergerac and Versailles were drawn together in the last eight.