Nyt on scouttaus ollut kunnossa – Egyptin sensaatiomaalivahdin juomapullo kuuluisi museoon

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaisesta Afrikan mestaruusturnauksen loppuottelusta – ja oikeastaan koko kisoista – jäi monille yksittäisistä pelaajista ehkä parhaiten mieleen Egyptin maalivahti Gabaski. 33-vuotias Gabaski aloitti kisat Egyptin kakkosvahtina, mutta nousi loukkaantumisten vuoksi pudotuspeleissä pelaavaksi maalivahdiksi, ja vakuutti olemuksellaan, sisullaan ja torjunnoillaan kaikki.

Gabaski debytoi A-maajoukkueessa vuonna 2011, mutta pelasi toisen ja kolmannen maaottelunsa vasta viime vuonna. Cup of Nationsiin hän lähti kolmen maaottelun komennuksella, mutta torjui sensaatiomaisesti rankkareita niin Norsunluurannikkoa, Kamerunia kuin Senegaliakin vastaan.

Loppuottelun ensiminuuteilla Gabaski torjui upeasti Sadio Manén tulisen rankkarin, ja myös rangaistuspotkukilpailussa hän otti yhden hyvän torjunnan. Se ei kuitenkaan riittänyt kuin hopeaan, sillä Egyptin laukojista epäonnistui kaksi. Senegal juhli historiansa ensimmäistä mestaruutta, ja finaalin parhaana pelaajana palkittu Gabaski itki vuolaasti.

Egyptiläisessä Zamalekissa työkseen pelaava Gabaski unohti rankkarikisan jälkeen juomapullonsa maalin läheisyyteen. Pullo onkin melkoinen näky, sillä se on teipattu täyteen muistiinpanoja Senegalin mahdollisista rankkarien vetäjistä. Pullo on selvä todiste siitä, että pelaajatarkkailu on Egyptin valmennusryhmällä ollut kunnossa.

Kuten toimittaja Saddick Adams ehdottaa, voisi pullon paikka olla Afrikan jalkapalloliitto CAF:n museossa, jos sellainen vain on olemassa. Tai miksei vaikka FIFA:nkin museossa Zürichissä, sillä siellä ovat jo Egyptin nykyisen maalivahtivalmentajan Essam El Hadaryn hanskat.

El Hadary pelasi Egyptin A-maajoukkueen maalilla uskomattomat 159 ottelua, ja voitti pelaajana neljä kertaa Afrikan mestaruusturnauksen. FIFA:n museosta hän – tai hänen hanskansa – sai paikan, kun El Hadary pelasi MM-tasolla historian vanhimpana pelaajana vuonna 2018. El Hadary oli tuolloin 45 vuotta ja 161 päivää vanha. Nyt hän on 49-vuotias.

Gabaskin historiaan jäävää vesipulloa voi ihailla alla olevassa twiitissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.