Entinen huippuhyökkääjä Michael Owen on antanut hieman yllättävän arvion ”seksikkäimmästä” pelipaikasta jalkapallokentällä.

Otsikot ja henkilökohtaiset palkinnot on yleensä varattu hyökkäyspään pelaajille, mutta tätä nykyä myös muiden pelipaikkojen ahertajia arvostetaan entistä enemmän.

Owenin mukaan esimerkiksi Liverpoolin laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold ja Manchester Cityn laitapuolustaja João Cancelo ovat viime vuosien aikana auttaneet muuttamaan ihmisten käsityksiä. Molemmat ovat häikäisevillä esityksillään nousseet joukkueidensa tärkeimpien pelaajien joukkoon.

Brittimediassakin on jo aiemmin pantu merkille, että junioriakatemioissa entistä useampi nuori pelaaja haluaa kasvaa nimen omaan laitapuolustajaksi. Takavuosina paikalle ei ollut erityisen suurta tunkua.

– Sitä paikkaa katsotaan hyvin eri tavalla kuin aiemmin. Hän (Alexander-Arnold) ja Cancelo ovat saamassa minut ja monet muut muuttamaan käsitystään siitä, mitä tuolta paikalta voi tehdä. Se oli ennen tylsä pelipaikka, nyt se on yksi seksikkäimmistä pelipaikoista kentällä, Owen totesi BT Sportin lähetyksessä.

Lähde: Mirror