Puolan A-maajoukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti Artur Boruc sai sunnuntaina pitkän ja komean seurajoukkueuransa ensimmäisen ulosajon. Saavutus on melkoinen, sillä Boruc viettää viikon päästä 42-vuotissyntymäpäiväänsä. Transfermarkt listaa Borucille kaikkiaan 567 ottelua seurajoukkuetasolla virallisissa otteluissa.

Borucin merkkipaalu syntyi Puolan Ekstraklasan ottelussa Legia Varsova-Warta Poznan. Maalivahti ajettiin ulos 72. minuutilla VAR-tarkistuksen jälkeen. Warta Poznan sai samasta tilanteesta rangaistuspotkun, jossa Adam Zrelak ei kuitenkaan onnistunut.

Warta Poznan voitti silti huipputärkeän ottelun 1-0 ja loikkasi 18 joukkueen sarjassa Legian edelle aina sijalle 14, karistaen samalla putoamisviivan taakseen. Legia on nyt toiseksi viimeisenä ja kohtaa ensi lauantaina jumbofinaalissa Termalica B-B:n.

Sunnuntain ottelun ainoan maalin teki Wartan topparikolmikossa pelannut Dawid Szymonowicz avausjakson puolivälissä. Topparitriossa täydet 90 minuuttia pelasi myös Huuhkajien Robert Ivanov, joka sai pelissä kauden viidennen varoituksensa. Wartaan talven aikana siirtynyt Niilo Mäenpää istui toisessa Ekstraklasan ottelussaan vaihtopenkillä, mutta ei vielä suorittanut Puolan pääsarjadebyyttiään.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Michael Yokhin

@Yokhin
Legia Warsaw keeper Artur Boruc has been sent off for the first time in his career, a week before his 42nd birthday!

He hit Warta's Szymonowicz when the ball already in his hands, and VAR spotted that.

Could he be the oldest player in history to concede first career red card?

Artur Boruc aloitti oman pääsarjauransa juuri Legia Varsovassa, jossa hän pelasi ensimmäisen Ekstraklasa-ottelunsa 22-vuotiaana vuonna 2002. Seuranneiden 20 vuoden aikana hän pelasi muun muassa viisi kautta skottijätti Celticissä, kaksi kautta Serie A:ta Fiorentinassa sekä yhteensä seitsemän valioliigakautta Southamptonissa ja Bournemouthissa. Boruc palasi Legiaan kesällä 2020 yksivuotisella sopimuksella, jota myöhemmin jatkettiin myös tämän kauden kattavaksi.

[readmore from=Ekstraklasa]

Boruc on pelannut yhdessä MM- ja yhdessä EM-turnauksessa Puolan maalilla. Kaikkiaan 65 A-maaottelun kokemuksella hän on Puolan eniten maaotteluita pelannut maalivahti. Maajoukkueuralta löytyykin myös yksi ulosajo, elokuussa 2005 pelatusta ystävyysottelusta Israelia vastaan.

Talousvaikeuksiin ajautuneelle Legia Varsovalle kausi on ollut kammottava, sillä kaksi edellistä Ekstraklasa-mestaruutta voittanut seura on Puolan pääsarjahistorian menestyksekkäin seura, ja nyt se taistelee putoamista vastaan. Boruc on ollut tälläkin kaudella selkeä ykkösvahti, sillä vaikka hän on kärsinyt loukkaantumisesta, on pelejä kertynyt sekä europeleissä että Ekstraklasassa kymmenen kussakin.