Saksan terveysministeriltä yllättävä veto – tarjoutui rokottamaan skeptisen Bayern-tähden itse

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin ja Saksan maajoukkueen tähtipelaaja Joshua Kimmich on ollut yksi jalkapallomaailman tunnetuimmista koronarokoteskeptikoista. Kimmich ei ole halunnut ottaa rokotusta ja on myöntänyt julkisesti TV-haastattelussa olleensa pitkään epävarma ja päättämätön erinäisten pelkojensa vuoksi.

Bayernin joukkueessa velloi syyskauden aikana melkoinen koronatartuntojen tulva, ja seura päätti Saksan lakien mukaisesti jossain vaiheessa keskeyttää palkanmaksun rokottamattomille pelaajilleen. Kimmichillekin tämä maksoi toista miljoonaa euroa. Joulukuussa Kimmich kuitenkin taipui rokotteen ottamisen kannalle, kun hän sai keuhkovaurion marraskuussa sairastamansa koronaviruksen jälkiseurauksena.

Vielä 26-vuotias Kimmich ei ilmeisesti ole ensimmäistä koronarokotettaan saanut, sillä Saksan terveysministeri Karl Lauterbach on nyt tarjoutunut rokottamaan hänet omakätisesti.

– Tarjoudun rokottamaan hänet itse ja selvittämään hänelle kaikki riskit. Ne ovat rokottamattomien tapauksessa huomattavasti korkeampia, Lauterbach sanoi Bunte-lehdelle.

Lauterbach totesi pitävänsä Kimmichin päätöstä ottaa rokote ”mahtavana”.

– En ole ikinä tuominnut häntä. Keho on hänen pääomansa, ja siksi hän on pelännyt.

59-vuotias Lauterbach opiskeli epidemiologiaa Harvardin yliopistossa ja toimi Kölnin yliopiston terveystalouden ja kliinisen epidemiologian laitoksen johtajana vuosina 1998-2005. Lääketieteellinen ura sai jäädä taka-alalle vuonna 2005, kun hänet valittiin ensi kerran Saksan liittopäiville.

Lauterbach on ollut koko koronapandemia-ajan johtavia asiantuntijoita Saksan mediassa. Viime joulukuussa hän nousi Saksan uuden hallituksen terveysministeriksi. The Economistin toimittaja Tom Nuttall kutsui Lauterbachin nimitystä ”ehkä demokraattisen maailman historian innokkaimmin odotetuksi terveysministerin nimitykseksi.”

Lauterbach on rokottanut itse myös ystäviään ja perheenjäseniään. Oma tytär toivoi juuri isänsä rokottavan hänet, mutta tunteikkaimpana hetkenään Lauterbach piti 86-vuotiaan äitinsä rokottamista.

– Hän kuuluu sukupolveen, joka pitää rokotuksia siunauksena ja joka muistaa vielä polion kaltaiset sairaudet, Lauterbach totesi.

Lauterbach kertoo myös saaneensa ihmisiä taivuteltua rokotettaviksi suoraan ”sosiaalisten polttopisteiden” linja-autoista.

– Poliitikko, joka ei osallistu käytännön toimiin, vaikka voisi, tekee jotain väärin.

Joshua Kimmich palasi marras-joulukuun pelitaukonsa jälkeen kentille taas tammikuussa ja on pelannut täydet minuutit Bayernin kolmessa viimeisessä ottelussa.

Lähde: Der Spiegel


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.