Saksan 2. Bundesliigassa pelaava Schalke on tehnyt kauan kaivatun päätöksen poistamalla venäläisen kaasuyhtiö Gazpromin logon pelipaidastaan.

Gazprom on Schalken pääsponsori, ja sopimus on voimassa vuoteen 2025 saakka. Kaasuyhtiö maksaa saksalaislehti Bildin mukaan Schalkelle kaudessa noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Pääsarjan puolella summa olisi ollut 15 miljoonaa euroa. Lisäksi Gazprom on luvannut Schalkelle sarjanoususta kolmen miljoonan euron bonuksen.

Bild kirjoitti jo aiemmin kolumnissaan, että se aikoo sensuroida Gazpromin logon kaikissa jutuissaan ja korvata sen tekstillä ”Vapaus Ukrainalle”. Saksassa on myös vaadittu Schalkelta toimia Gazpromin suhteen. Gazprom on myös yksi UEFA:n pääsponsoreista.

Nyt seura päätti poistaa Gazpromin logon pelipaidoistaan. Jatkotoimenpiteistä seura aikoo kertoa myöhemmin.

– Viimeisten tapahtumien myötä FC Schalke 04 on päättänyt poistaa pääsponsori Gazpromin logon seuran pelipaidoista. Sen sijaan (logon) tilalle tulee tekstinä Schalke 04, seuran virallisella Twitter-tilillä kerrotaan.

Schalken riveissä pelaa saksalaissuomalainen keskuspuolustaja Malick Thiaw.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

FC Schalke 04

@s04_en
ℹ️ Following recent developments, FC Schalke 04 have decided to remove the logo of main sponsor GAZPROM from the club's shirts. It will be replaced by lettering reading ‘Schalke 04’ instead.

#S04