Viime kesänä Ilveksestä skotlantilaiseen St Johnstoneen siirtynyt Eetu Vertainen on jäänyt toistaiseksi uudessa seurassaan varsin niukalle peliajalle. Tammikuun viimeisinä päivinä esille nousi huhuja Vertaisen lainapestistä toiseen seuraan, mutta viikko sitten jouduimme uutisoimaan, että siirtoikkunan takaraja tuli vastaan, eikä Vertaisen siirto pohjoisirlantilaiseen Linfieldiin toteutunut.

Vaan ”koskaan ei ole liian myöhäistä”, sanotaan. Vaikka siirtoikkuna on ollut kiinni jo viikon, tiedottivat St Johnstone ja Linfield myöhään maanantai-iltana, että Vertaisen lainapesti toteutuu sittenkin.

– Olen iloinen saadessani kertoa kannattajillemme, että 22-vuotias hyökkääjä Eetu Vertainen liittyy seuraan St Johnstonesta loppukauden lainasopimuksella, Linfieldin valmentaja David Healy totesi tiedotteessa.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

St. Johnstone FC

@StJohnstone
🆕🖊| Eetu Vertainen has officially joined @officialblues on loan for the remainder of the season

All the best Eetu!

#SJFC

Linfield FC

@OfficialBlues
🇫🇮We're no Finnish just yet..

📝Linfield Football Club is delighted to announce the signing of Finnish forward, 𝙀𝙚𝙩𝙪 𝙑𝙚𝙧𝙩𝙖𝙞𝙣𝙚𝙣 on loan from @StJohnstone.

Welcome to Windsor Park, Eetu! 🤝🏻💙

🔗linfieldfc.com/interview.aspx…

Seuran uutisen mukaan nimet pantiin paperiin määräajassa ja myös kansainvälinen siirtolupa saatiin ennen kuin siirtoikkuna sulkeutui. Linfieldin piti kuitenkin odottaa, että viimeisetkin asiakirjat saatiin eri hallintoelimissä viimeisteltyä ennen kuin se uskalsi tiedottaa siirrosta.

Eetu oli jo Linfieldin joukkueen mukana viime perjantain ottelua seuraamassa. Lainaseurassa odotetaan Pikkuhuuhkajissakin pelanneelta HJK:n kasvatilta paljon.

– Hän tulee meille hyvien suositusten kera ja odotamme innolla yhteistyötä hänen kanssaan. Hänen saapumisensa tuo hyökkäykseemme lisää vaihtoehtoja ja olen varma, että kannattajamme tekevät hänen olonsa kotoisaksi, Healy jatkoi.

Linfield hyödynsi sopimusjulkaisun yhteydessä ”radioklassikkoa”, jossa hassutellaan sanojen ”finish” ja ”Finnish” samankaltaisuudella. Radioon soittanut mies ehdotti suomalaisvahti Antti Niemeä tuolloin Skotlannin maajoukkueeseen. Kun juontaja yritti korjata, että Niemihän on suomalainen, soittaja intti vastaan, että ”nuori mieshän Niemi vielä on, eikä mikään ikäloppu”. Eipä ole Vertainenkaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Linfield on Pohjois-Irlannin todellinen suurseura. Se on voittanut sarjan mestaruuden kolme kertaa putkeen. Yhteensä sillä on kansallisia mestaruuksia peräti 55. Tuolla lukemalla se jakaa maailmanennätyksen kansallisisssa mestaruuksissa yhdessä skotlantilaisen Rangersin kanssa. Pohjois-Irlannin cupin Linfield on voittanut 44 kertaa. Tälläkin hetkellä Linfield johtaa sarjaa pisteen erolla Glentoraniin.

Belfastissa Windsor Parkilla kotiottelunsa pelaava Linfield esiintyy luonnollisesti myös vuodesta toiseen europelien karsintavaiheessa. Linfieldiä vuodesta 2015 lähtien valmentanut David Healy on Pohjois-Irlannin maajoukkueen kautta aikain paras maalintekijä. Valmentajapesti on Healyn uran ensimmäinen.