Lionel Messi ei tuikkinut kirkkaimpana tähtenä, kun PSG nujersi tiistaina Mestarien liigassa Real Madridin 1-0. Argentiinalaistähti hukkasi rangaistuspotkun eikä noussut muutenkaan positiivisesti esiin. Loistavan ottelun pelannut Kylian Mbappé jätti hänet tyystin varjoonsa. Ranskalaislehti L’Équipe antoi Messille koko PSG:n kehnoimman arvosanan.

Arvostetulta toimittajalta Guillem Balaguelta löytyi kuitenkin ymmärrystä sille, jos Messi ei juuri nyt ihan parhaimmillaan olekaan. Balague muistutti yli miljoonalle Twitter-seuraajalleen Messin vaikeasta kaudesta ja uskoi, että kentän ulkopuolisten asioiden vaikutusta kentällä tapahtuviin juttuihin ei voi unohtaa.

– Minusta Messi näyttää joltakulta, joka muutti kuusi kuukautta sitten vasten tahtoaan, ensimmäisen kerran sitten sen, kun hän oli 12-vuotias. Joltain, jonka kolme lasta ja vaimo asuivat hotellihuoneessa kuuden viikon ajan. Joltain, joka loukkaantui pari kertaa, jonka piti matkustaa Argentiinaan ja joka sairasti erittäin vaikean covidin, Balague twiittasi ymmärtäväisesti.

– Hän yrittää kuroa takamatkaa kiinni ja suorittaa huippu-urheilijan tasolla. Seitsemän maalia ja kahdeksan syöttöä (ja seitsemän laukausta maalipuihin) 20 ottelussa ei ole lainkaan hassummin, vaikka eilen hänellä olikin sihti hukassa ja oli muutenkin vaisu.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Guillem Balague

@GuillemBalague
For me Messi looks like someone who in 6 months moved home for first time since he was 12 although he didn't want to. With 3 kids and the wife, who lived in a hotel room for six weeks. Who got injured a couple of times. Had to travel to Argentina. Had a very tough COVID

Balaguelta varsin hyvä muistutus siitä, että parhaatkaan urheilijat eivät ole koneita, vaan tulosten ja suoritustason takana on aina myös inhimillisiä tekijöitä. Espanjalaistoimittajat ovat nostaneet lisäksi esiin sen, että Messin rooli on hiljalleen muuttumassa maalitykistä keskikentän pelintekijän rooliin. Kenties argentiinalainen operoikin jatkossa yhä useammin ”Xavin tai Andrés Iniestan tontilla”.