Venäjä aloitti sodan Ukrainaa vastaan torstaiaamuna.

Viiden ja puolen vuoden ajan Espanjassa pelannut ukrainalaiskärki Roman Zozulya julkaisi Facebookissa tekstin, jossa hän otti kantaa tuoreisiin tapahtumiin.

Betisissä ja Albacetessä pelannut, ja nyt Fuenlabradaa edustava Zozulya vertasi Vladimir Putinia suoraan Adolf Hitleriin.

– Koko maailman pitäisi nyt tiedostaa Putinin olevan kuin uudelleensyntynyt Hitler. Putinin suunnitelmat eivät lopu vain Ukrainan valtaamiseen. Pistämme hänelle vastaan, koska armeijamme asenne on tehty teräksestä. Voittomme on lähellä, kuten Krimin niemimaan miehityksen loppuminen. Uskon Ukrainaan ja voittoon, Zozulya kirjoitti.

Zozulya muistutti, ettei Venäjän ja Ukrainan välit ole koskaan olleet hyvät, sillä ukrainalaisia on syrjitty jatkuvasti.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

– Emme koskaan olleet veljesvaltioita, koska veljekset eivät kohtele toisiaan ala-arvoisesti tai yritä kiepauttaa köyttä toisen kaulaan. Me ukrainalaiset olemme aina olleet kivi vaikutusvaltaisten kengissä.

– Historian saatossa meitä on yritetty tappaa ja jättää nääntymään nälkään vain, koska puhuimme omalla kielellämme, kerroimme mielipiteitämme ja halusimme itsenäistyä. Mitä enemmän meitä paineistettiin, sitä vahvempia olimme.

32-vuotias Zozulya on Ukrainan entinen A-maajoukkuekärki. Hän pelasi maajoukkueessa yli 30 ottelua.

Lähde: Mundo Deportivo