Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara ei siirtynyt tämänkään talven siirtoikkunassa Valioliigaan – ei ainakaan Englannin. HITC-sivusto kuitenkin kertoo, että suomalaista kohtaan on ollut vakavaa kiinnostusta menneinä vuosina myös Venäjän ja Ukrainan Valioliigoista – ja näissä maissa siirtoikkuna on auki edelleen.

HITC:n tiedot pohjaavat ukrainalaisen kanavan TaToTaken paljastamiin yksityiskohtiin. Sen mukaan Kamaran perässä ovat olleet nimenomaan Ukrainan ja Venäjän suurseurat Kiovan Dynamo ja Moskovan Spartak. Kamaran seuran Glasgow Rangersin hintapyynnöt ovat kuitenkin olleet näille liikaa.

Kiovan Dynamo tavoitteli Kamaraa kesällä 2021. Se oli valmis tekemään suomalaisesta tarjouksen, mutta ei niin rahakasta kuin Rangers olisi toivonut. Hyvin menneen EM-turnauksen jälkeen hintapyyntö vain nousi entisestään.

– Glen Kamaraan liittyy tarina, TaToTaken juontaja Mikhail Spivakovsky aloitti.

– Kiovan Dynamo oli erittäin kiinnostunut tästä pelaajasta. Dynamon pomot eivät kuitenkaan käsittäneet, kuinka paljon hänestä pitäisi tarjota. Skotlantilaiset halusivat hänestä 6-7 miljoonaa euroa.

– Sitten Kamara pelasi EM-kisoissa ja hintalappu luonnollisesti nousi.

Tätä nykyä Rangersin arvellaan pyytävän Kamarasta 12 miljoonan euron korvausta. Kamara solmi skottiseuran kanssa jatkosopimuksen viime syksynä. Rangers itse maksoi hänestä vain 60 000 euroa tammikuussa 2019, joten se suunnittelee tekevänsä Kamaralla huomattavaa voittoa.

Venäläisjätti Moskovan Spartakin pyrkimykset hankkia Kamara ajoittuvat puolestaan kesälle 2020. Spartakin omistajan vaimon Zarema Salikhovan mukaan Kamara oli valmis moskovalaisseuraan siirtymään. Tuolloin hintakaan ei ollut vielä niin korkea, mutta siirto ei kuitenkaan toteutunut.

[readmore from=Kamara-Glen]

– Nevottelujen aikana hintaa laskettiin viiteen miljoonaan. Hänen perheensä asuu Suomessa, ja hän todella halusi pelata lähempänä kotia.

– Luulen, että hän olisi vahvistanut Spartakia, Salikhova sanoi.