Ukrainalainen suurseura Shakhtar Donetsk on ollut jo pitkään evakossa. Seura on pelannut viimeisen vajaan vuoden ajan Kiovassa. Joukkueen päävalmentaja Roberto De Zerbi on tällä hetkellä jumissa Kiovassa pelaajiensa kanssa.

Shakhtar Donetsk joutui lähtemään Donbassista jo vuonna 2014, kun Itä-Ukrainassa syttyi sota. Sen jälkeen kotistadion on muuttunut useaan otteeseen. Viime kaudella Shakhtar pelasi Kiovassa, jossa joukkue myös tällä hetkellä pääosin majailee.

Joukkueen italialainen päävalmentaja De Zerbi heräsi torstaiaamuna räjähdyksiin. De Zerbi on tällä hetkellä kiovalaisessa hotellissa yhdessä valmennustiiminsä sekä osan pelaajista kanssa.

– Olen pysynyt huoneessani. Tämä ei ole hyvä päivä, De Zerbi kertoi Sportitalialle.

Ukrainan pääsarja on ollut talvitauolla ja pelien oli määrä jatkua tulevana viikonloppuna. Torstaina sarja kuitenkin keskeytettiin. Shakhtar Donetsk johtaa sarjaa 18 kierroksen jälkeen kahden pisteen erolla Kiovan Dynamoon.

– Olen odottanut liitolta kauden keskeyttämistä, kunnes tämä tapahtui. En kuitenkaan ole lähtenyt. Olen täällä urheilun takia, enkä voinut kääntää selkääni kannattajille. Täällä on myös 13 brasilialaista pelaajaamme sekä minun henkilökuntani. Olisimme voineet palata kotiin, mutta päätimme odottaa. Viime yönä heräsimme räjähdysten ääniin, De Zerbi sanoi.

Ukraina on sulkenut ilmaliikenteen siviileiltä, joten tällä hetkellä ulkomaalaispelaajat ja valmentaja De Zerbi ovat osittain jumissa Ukrainassa. Sarjakauden keskeytys tuli varsin myöhään.

– Emme ole mitään sankareita, mutta meillä on vastuita työn puolesta. Meidän piti pelata lauantaina, joten en voinut lähteä karkuun.

– Sitä on hyvin vaikea selittää läheisillemme, jotka ovat lähettäneet viestejä meille pyytäen meitä palaamaan. Tällä hetkellä toivomme, että hallitus ja suurlähetystö auttavat meitä. Olen optimistinen, ja vaikka voisin mennä ajassa taaksepäin, tekisin kaiken samalla tavalla, De Zerbi kertoi italialaismedialle.

Shakhtar Donetskin virallisella Twitter-tilillä julkaistiin tänään Ukrainan lipusta kuva ja viesti, jossa luki ”me kestämme sen”.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

FC SHAKHTAR ENGLISH

@FCShakhtar_eng
We'll withstand it! 🇺🇦

#Ukraine

Lähde: Football Italia