Mario Balotelli on liki koko jalkapallomaailman tuntema hahmo niin hyvässä kuin pahassa. 31-vuotias kärkipelaaja on ollut huipputaitava nuoresta asti, mutta paljon kohuissa ryvettynyt persoona. Luonnonlapsi.

Italialaistykki on kuitenkin ollut vakuuttunut, että hänellä olisi eväitä nousta vielä takaisin viime kesänä Euroopan mestaruuden voittaneeseen maajoukkueeseen.

Valmentaja Roberto Mancini myös kutsui Balotellin mukaan Italian leiritykselle. Mestarivalmentaja haluaa katsastaa 36 A-maaottelua pelanneen hyökkääjän nykyvireen.

Nykyisin Balotelli pelaa Turkin Superliigan Adana Demirsporissa. Seuraa valmentaa myöskin italialainen Vincenzo Montella, joka omalla peliurallaan puki maajoukkuepaidan ylleen 20 kertaa.

Montella puhui GOAL:n haastattelussa suojatistaan ja tämän maajoukkuepaluusta.

– Huomasin välittömästi saapuessani seuraan, että hän haluaa tosissaan palata maajoukkuepelaajaksi. Mario oli todella hyvässä kunnossa ja olen iloinen hänen puolestaan.

– Mancini antoi hänelle mainion lisäkipinän itseluottamuksen saralla. Mario on todella kunnianhimoinen jalkapalloilija.

Montella korostaa, että nyt Balotellin tulee jatkaa nousujohteista ajanjaksoaan tulevina kuukausina.

– Tiedämme toki, millaisia hyökkääjiä maajoukkueessa on. Toisin kuin muut Italian hyökkääjät, Mario pystyy laukomaan kolmestakymmenestä metristä.

– Hän on tärkein ja tunnetuin pelaajamme.

Balotelli oli mukana Italian maajoukkueen kokoontuessa maaliskuussa odottavia MM-jatkokarsintoja varten.

Hallitseva Euroopan mestari kohtaa ensin Pohjois-Makedonian. Mahdollisessa jatkokarsintojen finaalissa vastaan asettuu joko Portugali tai Turkki.

On siis nyt jo selvää, että Italia tai Portugali on MM-kisoista ulkona.