Veikkausliigan otteluohjelma runkosarjan osalta julkistettiin perjantaina. Kannattajien kannalta mielenkiintoa herättää tärkeimpien ottelujen päivämäärät ja alkamisajat.

Tulevalla kaudella arki-iltojen kamppailuihin tuli myös pieniä muutoksia. Ottelut alkavat jatkossa kello 18.00.

Sarjamuotoisessa kilpailussa on täysin mahdotonta luoda kaikkia osapuolia ja sidosryhmiä täysin tyydyttävää otteluohjelmaa, mutta sosiaalisessa mediassa alkavan kauden ohjelma on herättänyt poikkeuksellisen vähän negatiivista puhetta.

Oskari Karppinen on koonnut otteluohjelman pohjalta kunkin joukkueen kotiotteluiden ja vierasotteluiden painotukset tietyille viikonpäiville.

Hänen tilastonsa ovat nähtävissä alta.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä. Juttu jatkuu.

Oskari Karppinen

@oskarikarppinen

Oskari Karppinen

@oskarikarppinen
Veikkausliiga-joukkueiden kotiottelut pelipäivittäin kaudella 2022.

ma 14 ottelua (10,6 %)
ti 4 (3,0 %)
ke 6 (4,5 %)
to 5 (3,8 %)
pe 18 (13,6 %)
la 65 (49,2 %)
su 20 (15,2 %)

#Veikkausliiga
Tässä vierasmatsit.

#Veikkausliiga

Painotus on tosiaan viikonlopuissa. Lähes puolet kamppailuista pelataan lauantaisin. Sunnuntai ja perjantai ovat toiseksi tiheimmät viikonpäivät, joten viikonloppupainotteisuus on selkeä teema.

Tämä on ollut usein myös kannattajien toiveissa. Pääasiassa ottelut jakautuvat suurimmalla osalla joukkueista kohtalaisen tasaisesti eri viikonpäiville, mutta muutamia mielenkiintoisia poikkeamiakin löytyy.

Esimerkiksi Honka pelaa kaikki runkosarjan kotiottelunsa perjantaisin ja lauantaisin. Pääkaupunkiseudulta HIFK pelaa sen sijaan peräti viisi kotiottelua maanantaina.

Tämä on myös selvä poikkeus, koska toiseksi eniten maanantai-pelejä on FC Interillä, kaksi. Muilla joukkueilla pelejä on maksimissaaan yksi.

HIFK:n ohjelmassa on myös samalla vähiten kotipelejä pe-su-akselilla. Neljä lauantaina ja yksi sunnuntaina.

Vierasotteluiden poikkeavuuksia lienevät sarjanousija Vaasan Palloseuran ja IFK Mariehamnin ohjelmat.

Kumpikin joukkue pelaa kaikki runkosarjan vierasottelunsa viikonlopun yhteydessä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Tämä mahdollistanee ainakin kummankin joukkueen vierasreissuille mukavat lähtökohdat.

Tutustu otteluohjelmaan tarkemmin täältä.