Mestarien liigan loppuotteluun on tänään aikaa 95 päivää. Peli on määrä pelata Pietarissa, mutta Venäjän ja Ukrainan rajalla vakavasti kiristyneen turvallisuustilanteen takia on alettu spekuloida sillä, pitäisikö finaali siirtää toisaalle. Huuhkajien entinen kapteeni Tim Sparv oli kursailematta sitä mieltä. Brittilehti Daily Star puolestaan kertoi, että UEFA:ssa varaudutaan jo ottelun mahdolliseen siirtämiseen.

Pietarin finaalin järjestelykomitean puheenjohtaja Aleksei Sorokin on kuitenkin julistanut, että otteluärjestelyjä Gazprom Arenalla jatketaan edelleen entiseen malliin. Sorokin antoi erittäin kärkeviä lausuntoja aiheesta venäläiselle uutistoimisto TASS:ille Goal-sivuston mukaan.

– Jätämme huomiotta brittimediassa esiintyneet kommentit, Sorokin aloitti.

– Olemme käsitelleet tällaista viimeisten 15 vuoden ajan. Jo alkaen vuodesta 2008, kun jotain yritettiin ottaa meiltä pois.

Sorokin viittasi tällä Moskovassa pelattuun Mestarien liigan loppuotteluun vuonna 2008. Hänen mukaansa urheilu ja politiikka on pidettävä erillään toisistaan nytkin.

– UEFA on suuri kansainvälinen urheilujärjestö, joka toimii poliittisen kontekstin ulkopuolella. Järjestelykomitea ja UEFA eivät ole käyneet tästä aiheesta keskusteluja lainkaan, eivätkä voi käydäkään.

– Valmistaudumme loppuotteluun suunnitelmien mukaisesti. Odotamme peliin saapuvaksi yli 50 000 ulkomaalaista fania, Sorokin lisäsi.

Ison-Britannian digi-, kulttuuri-, media- ja urheiluministeriö (DCMS) on jo vaatinut UEFA:lta toimia.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Tapahtunutta voidaan pitää silkkana aggressiona. Noin merkittävän tapahtuman isännöiminen samaan aikaan, kun Venäjä lähettää tankkejaan liikkeelle, lähettää kaikki väärät signaalit, DCMS:n vastuulautakunnan puheenjohtaja Julian Knight kommentoi Telegraphille.

Myös Ison-Britannian terveysministeri Sajid Javid tuomitsi jyrkästi Venäjän sotatoimet.

– Heräsimme Euroopassa erittäin synkkään päivään. Olemme nähneet, kuinka hän (Venäjän presidentti Vladimir Putin) tunnusti Ukrainan itäosien separatistialueet. Voimme myös jo kertoa, että hän on lähettänyt alueelle tankkeja ja joukkoja. Luulen, että voimme siis sanoa Ukrainan miehityksen alkaneen, Javid totesi.

Lähde: Goal