Evertonin ukrainalaispelaaja jyrähti venäläisjalkapalloilijoiden hiljaisuudelle: ”Ette saa ikinä anteeksi”

© Kuva: Getty Images

Evertonin ja Ukrainan maajoukkueen puolustaja Vitali Mykolenko on jyrähtänyt Instagram-stooresisaan Venäjän maajoukkuepelaajien hiljaisuudelle koskien Venäjän sotatoimia ja Ukrainan valtausta. Erityisesti 22-vuotias Mykolenko nosti esiin Venäjän maajoukkueen kapteenin, Zenitin hyökkääjäkolossin Artem Dzyuban, jonka hän tägäsi postaukseensa mukaan.

– Sillä aikaa kuin te k*sipäät ja p*skat jalkapalloilijanne pysytte hiljaa, @artem.dzyuba, siviilejä tapetaan Ukrainassa. Teidät ja ennen kaikkea lapsenne suljetaan p*skaläjäänne loppuiäksenne. Ja olen rehellisesti sanottuna siitä onnellinen. Te ette saa ikinä anteeksi, Mykolenko jyrähti.

Koko aiemman uransa Kiovan Dynamossa pelannut Mykolenko siirtyi tammikuussa ensi kerran urallaan Ukrainan ulkopuolelle Evertoniin. Nuoresta iästään huolimatta hän on pelannut jo 21 A-maaottelua.

Vaikka lähes koko maailma on tuominut Venäjän rajut sotatoimet, on vastustus tunnettujen venäläisvaikuttajien keskuudessa ollut yhä vaitonaista. Ääneen ja näkyvästi sotaa vastustaneita venäläisjalkapalloilijoita on toistaiseksi ollut erittäin vähän. Putinin Venäjällä valtiojohdon vastaisista mielenilmauksista voidaan langettaa ankaria tuomioita. Kovempaa hintaa sodasta maksaa joka tapauksessa itsenäinen Ukraina.

Mykolenko julkaisi Instagramissa tiistaina myös yhteispostauksen useiden maanmiestensä kanssa. He vetosivat videoviestillään päättämään sodan. Sanallisten terveisten lisäksi mukana oli videotodisteita Venäjän pommituksista Ukrainassa. Viestin loppuun tägättiin Portugalin, Ranskan ja USA:n maajoukkueet sekä Valioliiga ja MLS. Tekstimuodossa viesti kuului näin:

– Totuus voittaa propagandan! 24. helmikuuta Venäjän federaatio hyökkäsi Ukrainan, suvereenin eurooppalaisen valtion alueelle. He tekivät sen petollisesti kaikkien ollessa nukkumassa.

– Tänään on sodan kuudes päivä. Siviilejä kuolee. Taloja ja kortteleita häviää, mutta uskomme voittoon ei. Hyökkääjä on aloittanut voimakkaan propagandakampanjan, jota vastaan meidän täytyy taistella kertomalla koko maailmalle totuus!

– Me olemme ukrainalaisia. Me olemme yhtä. Me puolustamme maatamme. Pyydämme tukeamme.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Vitalii Mykolenko (@mikola_16) jakama julkaisu

Lähde: Sky Sports


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.