FC Lahti tiedotti perjantaina, että laituri Albion Ademi siirtyy lainasopimuksella Lahteen, kuten uutisoimme jo aiemmin. Ademin lainasopimus on voimassa heinäkuuhun saakka.

Ademi on ruotsalaisen Djurgårdenin sopimuspelaaja. Peliaika jäi kuitenkin viime kaudella vähäiseksi ja ruotsalaisseura etsi Ademille peliaikaa tutusta suunnasta. Ademi siirtyi Djurgårdeniin erinomaisen veikkausliigakauden 2020 jälkeen. IFK Mariehamnin paidassa Ademi tykitti kaudella 2020 peräti 14 liigamaalia.

Djurgårdenissa tilanne muuttui talven harjoitusotteluide jälkeen dramaattisesti, kun ulkomaalaiset pelaajat saivat lähteä Venäjältä etsimään uutta seuraa. Djurgården pestasi Ademin pelipaikalle kaksi uutta pelaajaa.

– Saavun Lahteen hyvällä fiiliksellä ja innoissani. Minulla oli pöydällä tarjouksia myös muista Pohjoismaista, mutta keskustelut Zenelin kanssa saivat minut vakuuttuneeksi, sillä tunsin hänet ennestään ja luotin häneen. Myös (FC Lahden entinen maalivahti Aleksandr) Vasjutin kertoi, että Lahdessa on hyvä tunnelma sekä seurassa että sen ympärillä ja hän kertoi seurasta paljon hyvää, Ademi kertoi FC Lahden tiedotteessa.

Vahva harjoituskausi Djurgårdenissa lupaa Lahdelle varmasti hyvää. Ademi on haastavasta debyyttikaudestaan huolimatta mennyt kehityksessään eteenpäin Ruotsissa.

– Olen kasvanut Ruotsissa niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Vahvuuteni kentällä ovat ehdottomasti vaarallisten tilanteiden luominen ja taito pallon kanssa. Olen hyvä haastamaan ja menemään, Ademi sanoi.

Alustavasti Ademin lainasopimus on voimassa heinäkuuhun saakka. Kaikki riippuu kuitenkin Venäjän jalkapallon tilanteesta. Mikäli Djurgårdenin Venäjältä tulleet lainapelaajat jatkavat pelaamista Ruotsissa, saattaa Ademi jatkaa Lahdessa pidempäänkin.