Pitkään politiikassa vaikuttanut Hannele Pokka (kesk) muistelee Ilta-Sanomissa tapaamisiaan ”mukavalta vaikuttaneen” venäläismiljardöörin Roman Abramovitšin kanssa.

Abramovitšin nimi on ollut viime viikkojen aikana jalkapallomaailman huulilla. Pakotteiden kohteeksi Ukrainan sodan myötä joutunut Abramovitš ilmoitti hiljattain myyvänsä lontoolaisseura Chelsean liki kahden vuosikymmenen jälkeen.

Lapin ex-maaherra Pokka oli tekemisissä Abramovitšin kanssa tämän toimiessa aikoinaan Tšukotkan kuvernöörinä. IS:lle Pokka kertoo ällistyneensä, kun hänet esiteltiin villapaitaan ja farkkuihin pukeutuneelle miljardöörille.

– Tuollainen pukeutuminen ja kaikenlainen koreilemattomuus on hänen tavaramerkkinsä, Pokka toteaa.

Lue lisää: Lähde: Tässäkö Chelsean uudet omistajat?

Hänen mukaansa Abramovitš lähti kertaalleen jopa työntämään lumeen juuttunutta bussia, kun suomalaiset liikemiehet vain vaihtoivat ihmetteliviä katseita.

Telegraphin mukaan venäläinen kertoo tehneensä myyntipäätöksen seuran, kannattajien, työntekijöiden, sekä seuran sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden etua ajatellen.

– En aio vaatia lainojen takaisinmaksua. Minulle tässä ei ole koskaan ollut kyse bisneksestä tai rahasta, vaan puhtaasta intohimosta tätä lajia ja Chelseaa kohtaan, totesi Abramovitš.

Valioliigan puheenjohtaja Richard Masters arvioi aiemmin BBC:n haastattelussa, että Chelsean myynti voidaan saada pikaisesti maaliin.

– Se on oikea päätös. Tilanne paheni merkittävästi viimeisen viikon aikana ja Abramovitš päätyi oikeaan ratkaisuun. Se on kaikkien kannalta paras ratkaisu. Myös kannattajien kannalta, Masters kommentoi.

Abramovitšin on kerrottu kuuluvan Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin.