Italian futisjättiläiset Ukrainan asialla – kuten myös suomalainen arvokisamitalisti

© Kuva: Getty Images

Italian suurseuroista ainakin Milan ja Juventus ovat saaneet ansaittua huomiota Ukrainan sodan uhrien auttamisesta.

Football-Italia kertoo AC Milanin keränneen 60 000 euron potin tukitarkoituksiin. Seuralla on historiansa kautta hyvin konkreettinen linkki nyt Venäjän moukaroinnin kohteena olevaan Ukrainaan; Andrei Shevtshenko. Rossonerin paidassa kahteen otteeseen huippuvuosinaan tehoilleen hyökkääjän kanssa yhteistyössä suunnitellun paidan myyntituotot ohjattiin Punaisen Ristin kautta kokonaan Ukrainaan.

Juventus puolestaan kuljetti kaksi bussilastillista avustustarvikkeita Unkariin paenneille ukrainalaisille, ja kuljetti samoilla busseilla 80 sotaa pakenevaa Italiaan. Valtaosa heistä oli 6-14 -vuotiaita lapsia äiteineen.

Samaan aikaan isojen italialaisyritysten kanssa myös suomalaiset urheilijat ovat toimineet. Entisen Huuhkajat-kapteeni Tim Sparvin konkreettisen avun lisäksi esiin on noussut arvokisamitaleita urallaan kerännyt painonnostaja, entinen voimanostaja Anni Vuohijoki. Lääkärinä siviilityökseen toimiva olympiakävijä teki yhteistyökumppaneineen samankaltaisen bussikuljetuskierroksen kuin Juventus. Ukrainaan vietyjen tarvikkeiden paikan bussissa takaisin Suomeen sai 55 hädänalaista, kertoo HS.

Voit lukea Helsingin Sanomien artikkelin täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.