Italian suurseuroista ainakin Milan ja Juventus ovat saaneet ansaittua huomiota Ukrainan sodan uhrien auttamisesta.

Football-Italia kertoo AC Milanin keränneen 60 000 euron potin tukitarkoituksiin. Seuralla on historiansa kautta hyvin konkreettinen linkki nyt Venäjän moukaroinnin kohteena olevaan Ukrainaan; Andrei Shevtshenko. Rossonerin paidassa kahteen otteeseen huippuvuosinaan tehoilleen hyökkääjän kanssa yhteistyössä suunnitellun paidan myyntituotot ohjattiin Punaisen Ristin kautta kokonaan Ukrainaan.

B/R Football

@brfootball
AC Milan will sell a special edition replica Andriy Shevchenko jersey from the 2003 Champions League final which features the colors of the Ukrainian flag.

All proceeds will be donated to the Italian Red Cross’ project in Ukraine.

(via @acmilan)

Juventus puolestaan kuljetti kaksi bussilastillista avustustarvikkeita Unkariin paenneille ukrainalaisille, ja kuljetti samoilla busseilla 80 sotaa pakenevaa Italiaan. Valtaosa heistä oli 6-14 -vuotiaita lapsia äiteineen.

JuventusFC 🇬🇧🇺🇸

@juventusfcen
An outstretched hand for those who are suffering from war.
Food, medicine and clothes delivered.
80 refugees brought back to Italy.

juve.it/yKXK30seeHb

Samaan aikaan isojen italialaisyritysten kanssa myös suomalaiset urheilijat ovat toimineet. Entisen Huuhkajat-kapteeni Tim Sparvin konkreettisen avun lisäksi esiin on noussut arvokisamitaleita urallaan kerännyt painonnostaja, entinen voimanostaja Anni Vuohijoki. Lääkärinä siviilityökseen toimiva olympiakävijä teki yhteistyökumppaneineen samankaltaisen bussikuljetuskierroksen kuin Juventus. Ukrainaan vietyjen tarvikkeiden paikan bussissa takaisin Suomeen sai 55 hädänalaista, kertoo HS.

Voit lukea Helsingin Sanomien artikkelin täältä.