Italian päävalmentaja Roberto Mancini on vahvistanut, että hän ei aio erota tehtävästään, vaikka hän ei kyennyt viemään ryhmäänsä MM-kisoihin.

Azzurri tavoitteli hallitsevana Euroopan mestarina paikkaa MM-lopputurnaukseen, mutta se hävisi jatkokarsinnoissa kotikentällään Pohjois-Makedonialle 0-1. Italia on jäänyt nyt ensimmäistä kertaa kahdesta peräkkäisestä MM-turnauksesta ulos.

[readmore from=Italia]

– Puhuin [Italian jalkapalloliiton] puheenjohtaja Gabriele Gravinalle, ja meillä oli samat ajatukset kaikesta, kommentoi Mancini Goalin mukaan.

– Puhumme siitä vielä uudestaan. Mietimme rauhassa, mitä pitää kehittää tulevaisuutta ajatellen.

Mancinilta kysyttiin, miksi hän haluaa jatkaa roolissaan.

– Koska olen yhä nuori ja haluan voittaa Euroopan mestaruuksia ja MM-kisoja. Tarvitsen vielä aikaa toteuttaakseni jälkimmäisen. Pidän työstäni. Tiedän, että minulla tulee olemaan vielä hauskaa, ja pystymme rakentamaan jätkien kanssa jotain tärkeää.

Mancinin mukaan Italian on ruvettava nostamaan nuorempia pelaajia maajoukkueeseen.

– Se on elintärkeää. On monia nuoria pelaajia, joilla on kunnianhimoa pelata Italian maajoukkueessa ja joilla on valoisa tulevaisuus edessään.

– Nykyinen joukkueemme muutamalla lisäyksellä olisi voinut voittaa MM-turnauksen. Meidän on katsottava moniin asioihin. Meidän on muutettava jotain seuraaviin peleihin.

Mancini aloitti Italian päävalmentajana toukokuussa 2018, ja hänen sopimuksensa on voimassa kesään 2026 saakka.