Pikkuhuuhkajat nousi tiistaina takaisin peliin EM-karsinnoissa, kun se aiheutti lohkokärki Kroatialle karsintojen ensimmäisen tappion haettuaan vieraskentältä 3-2-voiton. Naatan Skyttä teki Suomelle kaksi ja Terry Ablade yhden maalin avausjaksolla. Toisella puoliajalla Kroatia nousi vielä maalin päähän, mutta pisteet matkasivat Suomeen.

– Jännäksi meni. Kyllähän tuossa sen Romania-pelin vaihtoruletin aiheuttama loppuhetkien hämmennys kävi muutaman kerran mielessä. Lopputulos on joka tapauksessa vieraspeliksi erinomaisen hyvä, päävalmentaja Juha Malinen sanoi Palloliiton Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

– Eka jakso meni aika pitkälti meidän pelikirjan mukaan. Oltiin luettu aika hyvin Kroatian muoto, Malinen kertoi viitaten siihen, kuinka Kroatian muodon keskustassa pelaavat ”höynäpelaajat” turhautuivat helposti paineen alla.

– Me säilytettiin oma muoto, löydettiin riiston paikat ja lähdettiin niistä kontrolloituihin vastaiskuihin. Nimenomaan vastaiskuja me ollaan haluttu tehdä paremmin tämän puolitoistaviikkoisen aikana. Tuli nopeita ja tuli maltillisempia vastahyökkäyksiä, ja ne olivat todella vaarallisia.

Toisella puoliajalla Kroatia tuli peliin mukaan taktisten muutosten ja pelaajavaihtojen myötä. Suomen onneksi kotijoukkue onnistui kuitenkin nousemaan vain maalin päähän.

Karsinta huipentuu kesäkuussa, kun Suomi kohtaa vieraissa Itävallan ja kotona Azerbaidzhanin ja Norjan. EM-kisoihin tai vähintään jatkokarsintaan pääsy on edelleen mahdollista.

– Me ollaan back in business. Eihän tämä helppoa ole. Nämä on kovia maita, jotka tässä samoista sijoituksista taistelee. Toivottavasti joukkue pysyy terveenä ja pelaajat saavat hyvää pelikokemusta seuroissaan. Tiedän, että hyvä mieli on tulla taas takaisin.

Huuhkajat

@Huuhkajat
🗣 "Me ollaan back in business."

Kroatia-ottelun ensimmäinen jakso meni tänään pitkälti Juha Malisen pelikirjan mukaan - myös toisesta puoliajasta löytyi paljon hyvää. Kesäkuun karsintaotteluihin jää ryöstöretken myötä erittäin paljon pelattavaa! 🙌 #Pikkuhuuhkajat