Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps julkisti torstaina joukkueensa tämän kuun ystävyysotteluihin Norsunluurannikkoa ja Etelä-Afrikkaa vastaan.

Deschamps kutsui ryhmäänsä mukaan kaksi ensikertalaista, RB Leipzigin keskikenttäpelaajan Christopher Nkunkun ja Lensin laitapelaajan Jonathan Claussin.

Nkunku, 24, valittiin juuri toista kertaa urallaan Saksan Bundesliigan kuukauden pelaajaksi. Hän on herättänyt otteillaan Euroopan suurseurojen huomion tehden 38 ottelussa yhteensä 26 maalia ja syöttäen 15. Hän nousi ison yleisön tietoisuuteen jo edellisessä seurassaan Paris Saint-Germainissa, jossa hän debytoi Mestarien liigassa teini-ikäisenä.

– Maalien ja syöttöjen osalta hänellä on erinomaiset tilastot. Hänen pelipaikkansa on hieman muuttunut. Hän aloitti enemmänkin laitapelaajana, mutta nykyään hän on paljon keskemmällä ja toimii Leipzigin hyökkääjänä tai kakkoshyökkääjänä. Hänellä on paljon enemmän vapautta ja hän on lähempänä maalia, mikä on tehnyt hänestä paljon ratkaisevamman. Joten tietenkin yritämme käyttää häntä samalla tavalla [maajoukkueessa], perusteli Deschamps Nkunkun valintaa L’Équipen mukaan.

29-vuotias Clauss taas on kulkenut hieman erilaisen polun Les Bleusin paitaan. Hän teki ensimmäisen ammattilaissopimuksensa vasta vuonna 2017, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavan US Quevilly-Rouenin riveihin.

Ammattilaissopimuksen jälkeen Clauss on edennyt urallaan hurjaa vauhtia. Kaudella 2019-20 hän voitti Saksan 2. Bundesliigan mestaruuden Arminia Bielefeldin kanssa ja siirtyi sarjanousua seuranneena kesänä nykyiseen seuraansa Lensiin, joka nousi niin ikään samaan aikaan pääsarjatasolle.

Nyt Claussilla on tilillään 60 Ranskan Ligue 1:n ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä seitsemän maalia ja syöttänyt 15. Viime kaudella hänet valittiin myös sarjan tähdistökentälliseen.

Claussin joukkuekaveri Massadio Haïdara latasi sosiaaliseen mediaan videon siitä hetkestä, kun Lensin joukkue sai tietää Claussin maajoukkuepaikasta. Joukkue seurasi televisiosta, kun Deschamps luetteli pelaajien nimiä, ja he räjähtivät riemusta, kun maajoukkuevalmentaja lausui Claussin nimen.

– He kaksi (Nkunku ja Clauss) pelaavat hyvällä tasolla seuroissaan. Heidät olisi voitu kutsua aiemminkin mukaan. Ajattelin, että nyt oli oikea aika tarkastella heitä, jotta saisin lisää vastauksia tuleviin lopullisiin valintoihini, kommentoi Deschamps.

Voit katsoa Haïdaran videon alta. Jos video ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

ESPN FC

@ESPNFC
29-year-old Jonathan Clauss was called up to the France squad for the very first time.

His Lens teammates were hyped for him! 🙌🇫🇷

(via massadiohaidara/IG)