Italia putosi ulos MM-kisakoneesta, kun se hävisi torstai-iltana MM-jatkokarsinnassa Pohjois-Makedonialle kotikentällään maalein 0-1. Italian päävalmentaja Roberto Mancini ei halunnut ottelun jälkeen puhua omasta jatkostaan.

Italia juhli vielä viime kesänä Euroopan mestaruutta Mancinin johdolla. Italia pelasi EM-kisoissa suorastaan upeaa jalkapalloa. MM-karsintojen loppusuoralla sen kone alkoi yskimään pahemman kerran. Viimeisestä viidestä ottelustaan Italia voitti vain yhden ja se jäi Sveitsin taakse lohkokakkoseksi.

Nyt Pohjois-Makedonia antoi shokkihoitoa Italialle heti jatkokarsintojen välierässä. Aleksandar Trajkovski tykitti lisäajalla pallon ohi Gianluigi Donnarumman. Italia oli lyöty.

Mancini koki viime kesänä uransa upeimman hetken. Nyt oli vuorossa uran suurimman pettymyksen vuoro.

– EM-kisat olivat elämäni upein kokemus. Tämä oli suurin pettymys. Emme osaa sanoa mitään, tällaista jalkapallo on. Joskus uskomattomia asioita tapahtuu ja nyt niin tapahtui, Mancini sanoi ottelun jälkeen.

Mancinin mukaan joukkue teki parhaansa.

– Meidän ei olisi edes pitänyt olla tässä tilanteessa, mutta teimme kaiken, mitä pystyimme voittaaksemme ja tästä on vaikea edes puhua.

On suorastaan uskomatonta, että viime kesänä EM-kultaa juhlinut Italia jäi lopulta ulos Qatarin MM-kisoista. Pettymys on maalle valtava, sillä Italia jäi myös edellisistä MM-kisoista ulos.

– EM-kisojen voittaminen oli ehdottomasti ansaittua, pelasimme upeaa jalkapalloa. Sen jälkeen osa siitä hyvästä tuurista, jota koimme kisoissa, kääntyi totaalisesti huonoksi onneksi, ja joitain uskomattomia asioita alkoi tapahtua syyskuusta alkaen.

– Hallitsimme lohkoamme. Olisimme tarvinneet vain yhden onnistumisen, mutta sellaista ei tullut. Nyt tämä lisäajan maali oli jollain tapaa niin kuvaavaa. Tämä ryhmä koostuu upeista pelaajista ja olen pahoillani heidän puolestaan, Mancini sai sanotuksi.

Mancinin asema on heti fiaskon jälkeen kyseenalaistettu Italiassa. Mancini ei halunnut lähteä keskustelemaan jatkostaan tappion jälkeen.

– Katsotaan. Luulen, että kaikki ovat liian pettyneitä keskustellakseen tulevaisuudesta.

– Täytyy sanoa, että välitän pelaajistani enemmän kuin heinäkuussa. Tämä on todella raskas hetki. Olen äärettömän kiintynyt heihin. On liian aikaista sanoa, mitä tapahtuu seuraavaksi, koska tämä on niin valtava pettymys, mutta samaan aikaan tämä joukkue on täynnä mahtavia pelaajia, joilla on kirkas tulevaisuus, Mancini kehui joukkuettaan.

Katso Pohjois-Makedonian voittomaali alla olevalta videolta.