Kuopion Palloseura tiedottaa kotisivuillaan palkanneeksi akatemiajoukkueensa uudeksi päävalmentajaksi 29-vuotiaan Issa Thiawin. KuPS Akatemia pelaa kaudella 2022 Kakkosessa. Se peri sarjapaikan KuFu-98:lta.

Senegalinen keskikenttäpelaajana edusti pelaajana KuPS:ia kausilla 2019-2020. Kaudella 2019 hän voitti KuPS:ssa Veikkausliigan mestaruuden, mutta kausi 2020 jäi lyhyeksi. Helmikuussa Suomen Cupin ottelussa tullut polvivamma päätti Thiawin kauden ja lopulta aivan liian varhain myös koko pelaajauran. Ennen KuPS:ia Thiaw pelasi hyvän kauden 2018 Ilveksessä.

Pelaajauran päätyttyä Thiaw aloitti opiskelut Kuopiossa ja lähti mukaan KuPS:n juniorivalmennukseen. Hän oli muun muassa mukana A-nuorten SM-kultaa voittaneen KuPS:n joukkueen valmennuksessa.

– Oli minulle suuri etuoikeus ja kunnia olla pelaajana osa joukkuetta ja päästä voittamaan KuPS:lle Suomen mestaruus, Thiaw kommentoi tiedotteessa.

– Viime vuonna valmentajana nuorten Suomen mestaruus oli itselleni upea asia ja voittaminen tuntui valmentajana erilaiselta. Olen puhunut paljon Simo Valakarin ja Pasi Tuutin kanssa viime aikoina ja uskon että pystymme saavuttamaan yhdessä hienoja asioita KuPS:n kanssa.

Seydina Issa THIAW🇸🇳

@seydithiaw
It was with great honor and pride that i wore Kups jersey as a player and won the league. And now i have been named the Head Coach of Kups Academy. It's a great opportunity and an exciting challenge for me.