Katsojien käyttäytyminen Ranskan pääsarjassa on aiheuttanut paljon puheenaiheita tälläkin kaudella.

Katsojat ovat muun muassa tapelleet keskenään ja heitelleet erilaisia objekteja pelaajia kohti.

Marseille-tähti Dimitri Payet on joutunut jo muutaman kerran tällä kaudella katsojien väkivaltaisuuksien uhriksi. Elokuussa Nicen ultrakannattajat heittivät ranskalaistähteä muun muassa muovipulloilla. Payet hermostui ja heitti erään pulloista takaisin katsomoon. Siitä seurasi todellinen joukkotappelu ja ottelu jouduttiin keskeyttämään.

Samanlainen tapaus nähtiin marraskuussa, kun Marseille ja Lyon iskivät yhteen kuumassa Etelä-Ranskan derbyssä. Payet sai katsomosta täyden vesipullon päähänsä ja jäi maahan makaamaan. Ottelua ei jatkettu.

L’Équipe haastatteli upeaa kautta pelaavaa konkaria, joka kertoi olevansa pettynyt ja surullinen katsomokäyttäytymiseen.

– Sain tukea, mutta en mielestäni riittävästi. Ainoat todelliset ja aidot anteeksipyynnöt sain Nicen päävalmentajalta Christophe Galtierilta. Minulla on hänen kanssaan erityiset välit. Yksikään Nicen pelaaja tai seurapresidentti ei tullut katsomaan, miten voin. Sama tapahtui Lyonin kanssa, Payet päivitteli.

– Solidaarisuuden puute sai minut surulliseksi. Tämä kausi Ranskan pääsarjassa on ehkä kaikista mielenkiintoisin koko urani aikana. Sarjaan on saapunut uskomattomia pelaajia ja silti tällä kaudella emme kunnioita edes omaa jalkapalloamme. Jatkuuko tämä siihen asti, että koko Eurooppa nauraa meille, Payet mietiskeli.