Markus Gisdol tiedotti tiistaina jättäneensä Lokomotiv Moskovan päävalmentajan paikan.

52-vuotias Gisdol ehti valmentaa seuraa noin neljän ja puolen kuukauden ajan.

Gisdol kertoi tehneensä päätöksen maan poliittisen tilanteen vuoksi. Venäjä aloitti viime viikolla sodan Ukrainaa vastaan.

– Minulle jalkapallovalmentajan ammatti on maailman upein työ, mutta en voi harjoittaa ammattiani maassa, jonka johtaja on vastuussa iskuista Euroopan sydämessä. Se ei sovi arvoihini, Gisdol viittasi Vladimir Putinin tekemiin päätöksiin.

– En voi olla Moskovassa harjoituskentällä, jossa pelaajat harjoittelevat ja vaativat ammattimaisuutta, kun kilometrien päässä annetaan sellaisia ohjeita, jotka aiheuttavat surua koko kansalle. Tämä on oma päätökseni ja olen täysin vakuuttunut tästä, Gisdol totesi Bildin haastattelussa.

Lokomotiv Moskova osallistui syksyllä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, mutta jäi lohkonsa viimeiseksi. Seura on Venäjän pääsarjassa seitsemäntenä.

Gisdol on valmentanut urallaan muun muassa FC Kölniä, Hoffenheimiä ja HSV:ta.