Ruotsi eteni torstaina MM-jatkokarsintojen finaaliin, kun se kukisti Tshekin Friends Arenalla pelatussa ottelussa jatkoajan jälkeen 1-0-lukemin.

Ruotsin sankariksi nousi vaihtopelaaja Robin Quaison, joka huudatti kotiyleisöä 110. peliminuutin kohdalla laukomalla ottelun voittomaalin.

Toinen ruotsalaisyleisöä huudattanut pelaaja oli Manchester Unitedin superlupaus Anthony Elanga. 19-vuotias hyökkääjä vaihdettiin kentälle viisi minuuttia ennen jatkoajan loppua ja kotiyleisö antoi maajoukkuedebytantille raikuvat suosionosoitukset.

Elanga on kuluvalla kaudella tehnyt läpimurtonsa Manchester Unitedin ykkösjoukkueeseen ja ollut yksi joukkueen harvoista valopilkuista. Ruotsalaishyökkääjälle on helppo povata valoisaa tulevaisuutta.

Ruotsin A-maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä Zlatan Ibrahimović tiedostaa Elangan huiman potentiaalin. Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että työnteon on jatkuttava.

– Elanga on suuri lahjakkuus. Olemme ylpeitä ja iloisia, että hän tulee Ruotsista, Ibrahimović kertoi SVT Sportille.

– Hänellä on koko tulevaisuus edessään, ja jos hän jatkaa kuten tähän mennessä, se näyttää positiiviselta. Se on vain tappelua, koskaan ei saa tulla tyytyväisyyden tunnetta, aina on pyrittävä parempaan. Se, kuinka paljon hän voi kehittyä, riippuu hänestä itsestään.

Ibrahimović oli pelikiellon vuoksi sivussa Tshekki-ottelusta, mutta on pelikelpoinen tulevassa MM-karsintafinaalissa Puolaa vastaan. On siis mahdollista, että Ibrahimović ja Elanga nähdään samanaikaisesti kentällä.

Ibrahimović pelasi vuosien 2000-2001 välisenä aikana Malmössä yhtäaikaisesti Elangan isän, Joseph Elangan, kanssa.

LUE MYÖS: Zlatan Ibrahimovićin suuri päätös lähestyy: ”Tunnen pientä paniikkia sen suhteen”