Valenciasta vuonna 2011 ensin Chelseaan siirtynyt, ja kolmea vuotta myöhemmin Blues-paidan Manchester Unitedin asuun vaihtanut Juan Mata on jättämässä Valioliigan.

The Athleticin espanjalaiseen jalkapalloon keskittynyt toimittaja Dermot Corrigan kertoo, että 33-vuotiaan mielessä siintävät kokonaan uudet maisemat. On siis epätodennäköistä, että Mata olisi useiden La Liga -seurojen kiinnostuksesta huolimatta palaamassa kotimaahansa. Sen sijaan on äärimmäisen todennäköistä, että 44 Espanjan A-maaottelua pelannut keskikikenttäoperaattori jättää nykyisen seuransa.

Vaikka Manchester United teki Matan kanssa viime kesänä 12 kuukauden mittaisen jatkosopimuksen, ja on tietojen mukaan täydessä kunnossa, ei väliaikaismanageri Ralf Rangnick ole keksinyt hänellä minkäänlaista käyttöä. Konkarilla on koko kaudelta tilillään kaikki kilpailut mukaan lukien vain 171 peliminuuttia. Valioliigaa hän ei ole pelannut minuuttiakaan.

Corriganin mukaan sekä MM -että EM-pystiä urallaan nostellut pelaaja uskoo luottamuspulasta huolimatta itse, että hänellä on yhä annettavaa huipputason jalkapallolle.