Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on tänään hylännyt Venäjän vetoomuksen UEFA:n sille langettamia rangaistuksia koskien. UEFA sulki yksituumaisesti FIFA:n kanssa europeleistä venäläiset sekä seurajoukkueet sekä kaikista miesten, naisten ja nuorten maajoukkuetoiminnasta Venäjän maajoukkueet Ukrainassa aloitetun sodan vuoksi.

CAS vahvistaa, että Venäjän tekemä vetoomus on hylätty ja kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta ulos sulkeminen pysyy voimassa niin pitkään kunnes toisin päätetään.

Tässä vaiheessa päätös koskee vasta UEFA:n alaisia kilpailuja. Sen merkittävimmät vaikutukset ovat siis se, että Spartak Moskova ei saa pelata Eurooppa-liigan pudotuspeleissä ja siten RB Leipzig etenee suoraan puolivälieriin, sekä se, että Venäjä ei saa pelata naisten EM-kisoissa tulevana kesänä. Venäjän paikan EM-kisoissa ottanee sille jatkokarsinnoissa yhteismaalein 0-1 hävinnyt Portugali.

MM-karsinnat ovat FIFA:n alainen kilpailu, joten niitä koskien CAS käsittelee vetoomuksen erikseen, luultavasti loppuviikon aikana. Venäjän olisi määrä pelata 24.3. MM-karsintojen playoff-vaiheen välierässä Puolaa vastaan, mutta jos myös FIFA:n sanktio pysyy voimassa – kuten olettaa sopii – jää Venäjä rannalle myös Qatarissa marras-joulukuussa pelattavista MM-kisoista.

Kaikki Venäjän playoff-polun maat Puola, Tshekki ja Ruotsi kieltäytyivät jo ennen FIFA:n asettamaa sanktiota pelaamasta Venäjää vastaan.

Lähteet: CAS:n kotisivut ja ESPN