Pietarin Zenitin hyökkääjä Artjom Dzjuba on kieltäytynyt kutsusta Venäjän maajoukkueeseen Ukrainan sodan takia.

Dzjuba, 33, on pelannut Venäjän paidassa 55 ottelua tehden niissä yhteensä 30 maalia, ja hän toimi viime kesän EM-kisoissa joukkueensa kapteenina.

[readmore from=Ukrainan-sota]

FIFA ja UEFA ovat sulkeneet Venäjän toistaiseksi ulos kansainvälisistä peleistä, mutta maajoukkueen päävalmentaja Valeri Karpin halusi tuoda pelaajat harjoittelemaan yhdessä ja kohtaamaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueen. Dzjuba kieltäytyi kuitenkin kutsusta vedoten maansa hyökkäykseen Ukrainaan, jossa hänellä on sukulaisia.

– Hän vakuutti minulle … hän todella haluaa pelata maajoukkueessa. Mutta Ukrainan vaikean tilanteen vuoksi hän pyysi anteeksi ja pyysi perhesyistä, ettei häntä kutsuttaisi tälle leirille. Hänellä on siellä (Ukrainassa) paljon sukulaisia, kommentoi Karpin Reutersin mukaan.

Haastattelu julkaistiin Venäjän jalkapalloliiton verkkosivuilla.

Aiemmin tässä kuussa Dzjuba vastasi Instagramissa ukrainalaisille jalkapalloilijoille, jotka arvostelivat häntä ja muita venäläispelaajia siitä, että nämä ovat vaienneet Ukrainan tapahtumista.

– Vastustan kaikkea sotaa. Sota on pelottava asia. Mutta vastustan myös aggressiota ja vihaa, joka kasvaa joka päivä tuhoisalla mittakaavalla, kirjoitti Dzjuba Goalin mukaan.

– Vastustan kansallisuuteen perustuvaa syrjintää. En häpeä sitä, että olen venäläinen. Olen ylpeä siitä, että olen venäläinen. Enkä ymmärrä, miksi urheilijoiden on nyt kärsittävä.