Bayern Münchenillä sekä hyviä että huonoja kokoonpanouutisia – ”Hän on kuin maansa myynyt”

© Kuva: Getty Images

Bayern München aloittaa taistelunsa Mestarien liigan puolivälierissä keskiviikkoiltana, kun se kohtaa vieraskentällä Villarrealin. Bundesliigan sarjakärjellä on ottelun alla sekä hyviä että huonoja uutisia kokoonpanorintamalta.

Hyvistä uutisista merkittävin on se, että kanadalaispuolustaja Alphonso Davies palannee tänään jälleen kentille. 21-vuotias Davies on ollut sivussa koko alkuvuoden koronavirustartuntaa seuranneen sydänlihastulehduksen vuoksi, mutta tehnee paluun Espanjassa.

– ”Phonzie” on mukana. Hänen lääkärintarkastuksensa oli niin positiivinen, että hän voi pelata jopa alusta lähtien. Minulla on periaatteessa se ajatus, että laitan hänet aloituskokoonpanoon, Bayernin valmentaja Julian Nagelsmann sanoi tiistaisessa lehdistötilaisuudessaan.

Sivussa sen sijaan ovat polvivammasta kärsivä puolustaja Bouna Sarr, koronatartunnan saanut Eric-Maxim Choupo-Moting sekä ranskalainen Corentin Tolisso, joka joutui jälleen useiksi viikoiksi sivuun. 27-vuotias Tolisso on kärsinyt useista loukkaantumisista ja reväytti lauantaisessa sarjapelissä Freiburgia vastaan reisilihastaan.

Tolisso vaihdettiin pelissä kentälle reilun tunnin pelin jälkeen, mutta ennen loppuvihellystä hän tuli takaisin vaihtoon. Alun perin Nagelsmann ilmoitti vaihdon johtuneen vatsavaivoista.

– Luulin oikeasti, että hänellä oli vatsavaivoja. En havainnut loukkaantumista pelin aikana enkä sen jälkeenkään lainkaan. Vasta kun olimme takaisin Münchenissä, kuulin hänen revähdyksestään.

Koronaviruksenkin kahdesti kauden aikana saanut Tolisso koki nyt jo kauden toisen reisilihasvammansa. Syksyllä hän missasi myös pohjevamman takia kuusi peliä. Tolisson sopimus päättyy tähän kauteen, ja tuorein loukkaantuminen oli hänelle jälleen kova kolaus.

– Hän matkusti yksin Ranskaan, koska hän oli täysin musertunut. Hän on kuin maansa myynyt, ja se on urheilullisesta näkökulmasta ymmärrettävää. Hänellä on ollut viime kuukausina ja vuosina useita lihasvammoja, ja sopimuskin on katkolla, Nagelsmann kertoi.

– Se ei ole tietenkään pelaajalle niin helppo tilanne. Minun käy häntä todella sääliksi. Hän yrittää nyt saada Ranskassa ajatuksensa kasaan ja löytää uutta virtaa ja rohkeutta.

Ottelu Villarreal-Bayern München alkaa keskiviikkona kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

Lähde: Transfermarkt

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!