Peter Enckelman oli erinomainen maalivahti. Hän teki kunnioitettavan uran Englannin kentillä ja esiintyi 12 A-maaottelussa. Pitkästä urasta monien mieliin jäi kuitenkin parhaiten valitettava moka Birminghamin derbyssä syyskuussa 2002. Olof Mellberg heitti sivurajaheiton Enckelmanille, mutta pallo livahti tämän jalan alta Aston Villan omaan maaliin. Kaupan päälle Birminghamin fani tuli sättimään suomalaista tämän naaman eteen, vankeustuomion arvoisesti.

Nyt brittilehdistö on nostanut Enckelmanin lähes 20 vuotta vanhan mokan jälleen esiin. Syynä siihen on se, että Serie A:n mestaruutta puolustavan Interin maalia keskiviikon rästiottelussa vartioinut Ionut Radu teki hyvin samankaltaisen munauksen, joka saattoi pahimmassa tapauksessa maksaa Interille mestaruuden.

24-vuotiaan Radun virhe nosti sosiaalisessa mediassa nopeasti esiin vertailut Enckelmaniin, ja brittitabloidit olivat heti haaskalla.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Daily Star Sport

@DailyStar_Sport
Inter Milan keeper makes 'Peter Enckelman error' – and it could cost them Serie A title

dailystar.co.uk/sport/football…

Eilinen peli oli loppiaiselta kotijoukkue Bolognan koronaryppään takia siirretty rästiottelu. Inter siirtyi johtoon pelissä jo kolmannella minuutilla Ivan Perisicin komealla maalilla. Perisic pani pallon Musa Barrow’n jalkojen välistä ja tykitti sen ylänurkkaan. Vielä avausjaksolla Marko Arnautovic puski Bolognan tasoihin, joten toinen puoliaika alkoi 1-1-lukemista.

Inter tarvitsi pelistä voiton noustakseen takaisin sarjakärkeen neljä kierrosta ennen kauden päättymistä. Sinimustat painoivat päälle, kunnes 81. peliminuutilla Ionut Radulle sattui kohtalokas moka. Perisic heitti rajaheiton Radulle, mutta tämä haparoi vain hipasten palloa ja sutien sen kohti omaa maaliaan. Lopulta Nicola Sansone kävi tyrkkäämässä pallon tyhjään maaliin alle metrin etäisyydeltä.

Ionut Radu oli pelannut ennen eilistä vain yhden cup-ottelun – tammikuussa Empolia vastaan – ja vartioi nyt maalia kauden ensimmäisessä Serie A -pelissään. Torjuntavuoro lankesi hänelle pitkäaikaisen ykkösvahdin Samir Handanovicin kärsittyä selkävammasta.

Yllätystappio saattoi hyvinkin käydä Interille kalliiksi, sillä naapuriseura AC Milanilla on nyt käytännössä kolmen pisteen etu Interiin. Sarjataulukossa eroa on kaksi pistettä, mutta tasapisteissä Milan on edellä, koska sen saldo keskinäisistä otteluista on Interiä parempi. Milanilla on siis varaa jopa pelata yhdessä loppukauden peleistään tasan, vaikka Inter voittaisikin kauden kaikki viimeiset neljä peliään.

Ratkaisumaalin helposti tehnyt Nicola Sansone kannatti lapsuudessaan AC Milania, joten hän lähetti pelin jälkeen Sky Sportin kautta Milanon punamustaan leiriin terveisensä.

– Toivottavasti Paolo Maldini tai joku muu Milanista katsoi peliä. Ehkä he voivat hankkia minut vaikka lainasopimuksella, jotta saan pelata Mestarien liigaa, Sansone lohkaisi.

Vaikka Peter Enckelmania edellä mainittu kämmi on todistetusti vainonnut jo liki 20 vuotta, ei Interin valmentaja Simone Inzaghi usko, että keskiviikon virhe tulisi leimaamaan Ionut Radun uraa.

– Radu pelasi todella hyvin Empolia vastaan. Hän harjoittelee aina hyvin ja meillä on täysi luottamus häneen. Se oli epäonninen tapahtuma, mutta sellaista sattuu. Se ei olisi ollut yhtä turmiollista, jos olisimme johtaneet peliä 4-1, Inzaghi puolusti huonosta pelituntumasta kärsinyttä maalivahtiaan.

– Häntä täytyy lohduttaa, sillä Radu on erinomainen maalivahti, jolla on loistava tulevaisuus edessään.

Romanialaismaalivahti oli loppuvihellyksen jälkeen silmin nähden allapäin.

Bolognaa valmensi ottelussa apulaisvalmentaja Emilio De Leo, sillä päävalmentaja Sinisa Mihajlovic oli ottelun aikana sairaalassa saamassa hoitoa leukemiaansa. Bolognalle ottelu oli käytännössä panokseton, sillä se majailee turvallisessa Serie A:n keskikastissa. Silti sen tappioton putki on nyt jo viiden pelin mittainen. Ennen Interin voittoa se oli jo pakottanut AC Milanin ja Juventuksen tasapeleihin.

Serie A:n mestaruustaistelu on käytännössä enää kahden kauppa, sillä sarjakolmonen Napoli on jäänyt AC Milanista jo seitsemän pisteen päähän. Napolin mestaruushaaveet sulivat sunnuntaina, kun se menetti viimeisten kymmenen minuutin aikana 2-0-johtonsa ja hävisi shokeeraavasti Empolille 2-3. Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis pyysi keskiviikkona radiohaastattelussa seuran faneilta ”karmeaa tappiota” anteeksi.

Lähde: Football-Italia