Veikkausliigan jumbosijalla kolmen kierroksen jälkeen majaileva HIFK tiedottaa kotisivuillaan, että sen valmennustiimiin kuuluneet Pedro Henriques ja Miguel Duarte lähtevät seurasta. Molemmat ilmoittivat lähdöstään maanantaisen FC Lahtea vastaan pelatun ottelun jälkeen. Heidän lähtönsä on seurausta päävalmentaja Bernardo Tavaresin ratkaisusta lähteä HIFK:sta ja siirtyä valmentamaan Indonesiaan.

– Tavares kokosi valmennustiimin eikä ole kovinkaan epätavallista, että päävalmentajan vaihtumisen jälkeen myös taustatiimi vaihtuu. Nyt se tapahtui kaksikon omasta halusta, HIFK:n toimitusjohtaja Jarno Salmivuori kommentoi tiedotteessa.

HIFK:ssa oli kauden alla yhteensä seitsemän portugalilaista pelaajaa ja valmentajaa. Nyt jäljellä on enää kaksi. Toinen heistä on joukkueen keulakuva ja Veikkausliigan tämän kauden selkeästi meritoitunein pelaaja, ykkösmaalivahti Beto ja toinen hänet joukkueeseen houkutellut torjujan vanha tuttava, maalivahtivalmentaja Roberto Rivelino.

HIFK:n uusi päävalmentaja Mixu Paatelainen aloitti työnsä seurassa eilen, ja täydentää valmennusryhmäänsä lähiaikoina. HIFK:n seuraava ottelu on perjantaina pelattava vieraspeli Valkeakosken Hakaa vastaan.