Isä paljasti Gonzalo Higuaínin lopettavan ja vetäytyvän kauas futiksen parista – hyökkääjä vertasi jalkapalloilijoita pantittomiin pulloihin

© Kuva: Getty Images

Uransa aikana muun muassa Real Madridissa, Napolissa ja Juventuksessa pelannut argentiinalaishyökkääjä Gonzalo Higuaín lopettaa uransa vuoden 2022 päätteeksi. Asian paljasti argentiinalaisen TNT Sportsin haastattelussa hänen isänsä Jorge Higuaín.

– Gonzalo on kertonut minulle, että hän aikoo vetäytyä jalkapallon parista ja lopettaa uransa vuoden lopussa, Jorge-isä kertoi.

Itsekin komean uran tehnyt Jorge Higuaín lisäsi, ettei usko poikansa muuttavan takaisin Argentiinaan. Hän toivoisi, että ”Pipita” antaisi jalkapallolle jotain takaisin peliuran päätyttyäkin.

– Olisin todella iloinen, jos hän jatkaisi jalkapallon parissa peliuran jälkeenkin. Hän tuntee lajin hyvin, on ollut monissa paikoissa ja hänellä olisi kaikki edellytykset onnistua. Minusta olisi sääli, jos hän jättäisi jalkapallon kokonaan.

Isä joutunee kuitenkin pettymään, sillä niin suoraa tekstiä Gonzalo Higuaín lateli yhdysvaltalaisen TV-kanavan Univisionin haastattelussa äskettäin. Jollei mieli loppuvuoden aikana muutu, kuultaneen Higuaínista vähemmän sen jälkeen, kun hänen sopimuksensa MLS-seura Inter Miamin kanssa kauden 2022 päätteeksi loppuu.

– Pelaajat ovat kuin pantittomia pulloja. Kun pullo on tyhjä, sen päälle astutaan ja se heitetään pois, argentiinalaishyökkääjä runoili.

– Pelaaja on kiinnostava vain niin kauan kuin hän pelaa. Sen jälkeen hänestä ei piittaa enää kukaan. Se on ollut minulle selvää jo vuosia.

34-vuotias Higuaín siirtyi MLS:ään syksyllä 2020. Hän korosti haastattelussa sitä, että mielii kauas futiksen parista, kunhan ura päättyy.

– Tulevaisuuteni on aivan selvästi kaukana jalkapallosta. Todella kaukana. Nautin jalkapallosta niin kauan, kun pelaan, mutta sen jälkeen haluan kauas siitä.

– Jalkapallo rikkoo minut. Ei se ole kipua tai levottumuutta. Minusta vain tuntuu, ettei se ole maailma, jossa haluan elää.

– Vielä urani alussa ajattelin, ”kuinka hienoa kaikki oli”. Kun pikkuhiljaa kuitenkin oppii tuntemaan taustat – pahantahtoisuuden, kateuden, jatkuvan esilläolon ja arvostelun – mieli muuttuu. Miksi minun pitäisi vielä astua siihen kuplaan? Ei, Higuaín alleviivasi.

Higuaín on voittanut urallaan muun muassa kolme kertaa La Ligan, kolmesti Serie A:n ja kerran Eurooppa-liigan. Kaudella 2015-2016 hän voitti Serie A:n maalikuninkuuden. Argentiinan A-maajoukkueessa Higuaín pelasi 75 ottelua, joissa hän teki 31 maalia. Higuaín pelasi MM-kisoissa vuosina 2010, 2014 ja 2018. Maajoukkueuransa hän lopetti vuoden 2018 MM-turnaukseen.

Lähteet: TNT Sports, Spox ja Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.