Jalkapallo Suomen maabrändin kärkituote – ulkoministeriön selvityksessä kiiteltiin etenkin Huuhkajien faneja

© Kuva: Getty Images

Suomen ulkoministeriö julkaisi tiistaina mediakatsauksen, jonka aiheena oli Suomen maana saama kansainvälinen näkyvyys. Jalkapalloväen kannalta ilahduttavaa oli, että suurimman positiivisen näkyvyyden Suomi sai vuonna 2021 juuri jalkapallon kautta.

Tätä näkyvyyttä toivat tietysti ennen kaikkea Huuhkajien pelaaminen jalkapallon EM-kisoissa. Suomen debyyttiottelussa nähtiin dramaattinen tilanne, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksenin sydän pysähtyi. Molempien maiden kannattajat loivat kuitenkin vuorohuudoillaan ikimuistoista jalkapallokulttuuria.

– Erityisesti Tanska−Suomi-pelissä tapahtunut dramaattinen sairauskohtaus ja suomalaisfanien osoittama myötätunto loivat moninkertaisen näkyvyyspiikin, jonka vaikutukset olivat voimakkaimmat Euroopassa, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Kööpenhaminan-suurlähetystö analysoi näkyvyyden olevan Tanskassa tavoittavuudeltaan ainutlaatuista: ”Tapahtuma tavoitti käytännössä koko Tanskan – kadunmiehestä kruununprinssiin”.

Muista urheilijoista eniten näkyvyyttä Suomelle toi formulakuski Valtteri Bottas. Tunnetuin naisurheilija oli golfari Matilda Castrén.

Jalkapallon lisäksi huomiota Suomelle toivat tutut teemat: onnellisuus, koronatoimenpiteet, tasa-arvo, hyvä hallinto, ilmastotoimet, koulutus ja teknologiaosaaminen. Kaikkia näitä käsiteltiin runsaasti kansainvälisessä mediassa vuoden 2021 aikana. Suomi oli vuonna 2021 myös neljännen kerran peräkkäin ykkösmaa Maailman onnellisuusraportissa, eli toisin sanottuna maailman onnellisin maa.

Suomi maailman mediassa -katsauksen tiedot perustuvat 74 ulkomaisen edustuston ja niiden kumppanien mediaseurannan pohjalta tehtyyn arvioon. Ulkoministeriön mediaseurantaa hyödynnetään Suomen maineen kokonaisseurannan lisäksi maakuvatyössä.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.