Juventuksen toive edes yhdestä pokaalista tälläkin kaudella pysyi vielä hengissä, kun Vanha Rouva lunasti keskiviikkona paikkansa Coppa Italian loppuottelussa. Välierävoitto irtosi Fiorentinasta yhteismaalein 3-0. Toisessa osaottelussa maaleista vastasivat Federico Bernardeschi ja lisäajan viimeisellä minuutilla onnistunut Danilo.

Juventus voitti Italian Cupin viime kaudella ja on ollut finaalissa seitsemän kertaa viimeisten kahdeksan kauden aikana. Tällä kaudella Coppa Italia on kuitenkin sen ainoa jäljellä oleva mahdollisuus pokaaliin. Juventus kohtaa 11. toukokuuta Roomassa Stadio Olimpicolla pelattavassa loppuottelussa Internazionalen.

Juventuksella on silti pelattavaa kahdella rintamalla, sillä cup-voitto ei tuo paikkaa ensi kauden Mestarien liigassa. Viisi kierrosta ennen sarjan päätöstä Juve on kyllä neljäntenä, mutta AS Roma vaanii viiden pisteen päässä Juventuksen kompurointeja odotellen. Suurimpana uhkana Juventuksen valmentaja Massimiliano Allegri pitää kuitenkin seitsemän pisteen päässä olevaa Fiorentinaa, jolla on yksi rästipeli pelaamatta.

– Kun katson otteluohjelmaa, pitäisin Fiorentinaa kovimpana haastajana nelospaikasta, Allegri totesi medialle välieräpelin jälkeen.

Vaikka Juventuksen kohdalla puhuttiin jo ennen kautta ”ylimenokaudesta”, ovat vaatineet Allegrin erottamista vaisujen tulosten vuoksi. Maxi Allegri itse vakuuttaa kuitenkin olevansa Juventuksen valmentajana myös ensi kaudella – ja pidempäänkin.

[readmore from=Juventus]

– Seuraavien kolmen kauden ajan! Sen sanottuani muistutan, että Juventuksen pitää kuitenkin aina kamppailla voitosta. Suurin pettymys minulle on ollut hävitä keskinäisissä otteluissa Interille, koska ne tulokset maksoivat meille liigan voiton, Allegri harmitteli.

Cup-finaalissa Juventus saa kuitenkin tilaisuuden revanssiin.

Lähde: Football-Italia